2009-06-08

ΡΕΚΟΡ ΑΠΟΧΗΣ: Αντί να μαυρίσουν τα κόμματα μαυρισαν στις παραλίες!


Ρεκόρ αποχής σημειώθηκε στις χθεσινές ευρωβουλευτικές εκλογές με έναν στους δυο να μην εχει τη διάθεση να αφιερώσει 10' λεπτά για να ψηφίσει! Ειδικά στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες που βρίσκονται τα λαϊκά στρώμματα η αποχή άγγιξε τους 6 στους 10! Τέτοια ποσοστά καταρρίπτουν όπως θα δείτε κάθε προηγούμενο ρεκόρ! (Τι να σημαίνει άραγε αυτό;)

Βέβαια αυτό δεν μπορεί να μας κάνει και τόσο εντύπωση. Από τη μία είναι δικαιολογημένη η αποστροφή αφού τα ισχυρά κόμματα δεν έδωσαν κανένα κίνητρο και καμία ελπίδα αλλαγής στους ψηφοφόρους, κοινώς τα έκαναν σαν τα μούτρα τους. Από την άλλη πλευρά η αποχή υποκινήθηκε και σε μεγάλο βαθμό από τα ΜΜΕ που εδώ και καιρό ουρλιαζαν. " Μην πάτε να ψηφίσετε! Γυρίστε τους την πλάτη" και άλλες τέτοιες παπαριές. Μερικοί δημοσιογράφη είχαν το θάρρος να παραδεχτούν το λάθος τους γιατί διαχειρήστικαν με απαράδεκτο τρόπο την εξουσία που τους έδινε το τηλεοπτικό βήμα. Μήπως η προπαγάνδα αποχής ήταν συντονισμένη ενέργεια από τα μεγάλα κόμματα; Ποιός ξέρει. Πάντως όταν έχεις μικρόφωνο στην τηλεόραση, φρόντισε άλλη φορά να μην λές τέτοιες μαλακίες!

Όπως και νά χει όμως παρόλη την αποχή, το αποτέλεσμα πέρασε το μήνυμα του! Πως ο κόσμος έχει κουραστεί από την παρούσα κυβέρνηση και χρειάζεται μια αλλάγη. Αλλά και το ποσοστό 8% που πήραν τα λοιπά κόμματα μαζί με το 2% των άκυρων λευκών μας δινουν ένα βαρύγδουπο 10% που δείχνει οτι ο κόσμος βαρέθηκε όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και τις δήθεν αντιπολιτεύσεις! Μπράβο στον Ελληνικό λαό που σιγά σιγά αρχίζει και συναισθάνεται! Γιατί δυστυχώς, αν δεν ανήκεις στα μεγάλα συμφέροντα γιατι να ψηφίσεις τα ισχυρά κόμματα που από τα συμφέροντα στηρίζονται και τα συμφέροντα υπηρετούν;

Τέλος όσον αφορα τη μεγάλη αποχή φαίνεται ότι ερέθισε τα μεγάλα κόμματα. Αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος δεν έχει πια εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Και όπως λέει η πολιτική επιστήμη, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δύο λυσεις υπάρχουν. Ή ο λαός υπομένει περισσότερο οπότε οδηγούμαστε σε κατ' ιδεα ή κατ' ονομα χούντα ή σε επανάσταση... Εκτός όμως της Ελλαδάς, παρόμοια αντιμετώπιση εχει και ο κόσμος και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ενδεικτικά στην Τσεχία υπήρχε αποχή στο 75%, στη Γαλλία 60% και 40% στην Κύπρο. Μήπως αυτό θέλει να περάσει ένα μήνυμα στους ισχυρούς της Ευρώπης και κατ' επέκταση του Κόσμου; Τα συμπεράσματα δικά σας

1 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Obnoxious είπε...

Τώρα που εγώ έφαγα την πίκρα και έκανα ολόκληρο ταξίδι για να πάω να ψηφίσω και να κάνω την οικογένειά μου χαρούμενη, μπορώ να εκνευριστώ; :)

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute