2009-06-20

Ελλάδα. Η χώρα για....γερά στομάχια!

Γιατι; Όχι μόνο επειδή σφίγγεται το στομάχι μας όποτε βγαίνει η Μπακογιάννη να κάνει εξωτερική πολιτική ή ο Παυλόπουλος εσωτερική, αλλά κυρίως επειδή τελικά οι Ελληνες πρέπει να έχουν πάρα πολύ γερό στομάχι για να τα καταπίνουν όλα αμάσητα και τελικά να μην βαρυστομαχιάζουν!

Ελλάδα.... Το λίκνο της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του Λόγου μετατρέπεται σε παγκόσμιο παράδειγμα ωχαδελφισμού! Υπάρχει άλλος τέτοιος λαός που να λέει τόσες φορές τη φράση " Δεν βαρίεσαι"; Το βλέπουμε καθημερινά, σκάνδαλα, πολλά σκάνδαλα, λάθη εξωτερικής πολιτικής. Και στο τέλος τι γίνεται; Θεωρούμε πολύ φυσιολογικό πλέον ο Πρωθυπουργός να παραγράφει με τις ενέργειες του τα σκάνδαλα των Υπουργών του, πολύ φυσιολογικό τα χρήματα του Κράτους να πηγαίνουν σε πολυεθνικές και πολύ αναμενόμενο να τρώνε ψίχουλα λόγω της κρίσης. Και αφού λοιπόν ο Έλληνας αποφάσισε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, δεν πάει καν να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές.

Ενδόμυχα όμως πιστεύει πως κάτι ίσως να γίνει. Κάτι σιγά σιγά μπορεί να αλλάξει. Πάντως όχι με τη δική του ενίσχυση. Γιατι ο Έλληνας είναι ό,τι φάει, ό,τι πιεί και ό,τι αρπάξει ο κώλος του. Δεν τον πολυνοιάζει άν αυτό που τρώει το έχει κλέψει από το πιάτου άλλου, αρκεί να φάει αυτός. Και ειδικά να τρώει από το Δημόσιο. Διότι όπως λένε και οι οικονομολόγοι, στην Ελλάδα δεν φοροδιαφεύγει μόνο όποιος δεν μπορεί να το κάνει. Χώρια με επιχορηγήσεις και αποζημιώσεις που τρέχει να τις πάρει και ο πιό άσχετος!

Και θα αναρωτηθέι κανείς. Τι λαός είναι αυτός που από τη μία χάφτει ότι πει ο υπέυθυνος Τύπου της Κυβέρνησης και από την άλλη προσπαθεί να βγάλει με πονηρία από τη μύγα ξιγκι. Ίσως το συμπέρασμα είναι ότι ο Έλληνας είναι κουτοπόνηρος. Και αυτό φαίνεται από την ανάπτυξη της χώρας μας, που πάντα αμφιταλαντεύεται μεταξύ ανάπτυξης και στασιμότητας. Μερικά βήματα μπροστά, και μερικά πάλι πίσω. Ούφ! Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

1 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

grams είπε...

einai skepsi pou pramatika exoume kani oloi mas kai xeroume poli kala pos mas douleuoun pos omos na to diortosoume?
pos na alaxoume tn katastasi kai na tous dosoume ena matima??

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute