2009-06-19

Η BRITHISH AIRWAYS ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!!! ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ!

Πρόταση έγινε σε στους 30.000 υπαλλήλους της BA να γίνουν εθελοντές σε αυτή την προσπάθεια καταπολέμησης της κρίσης....Σατανικό το σχέδιο, δεν μπορώ να πω..30.000 άτομα που θα πρέπει να χάσουν είτε το μηνιαίο είτε το εβδομαδιαίο τους εισόδημα..
Συγκινητική μάλιστα ήταν η προθυμία του ανώτατου διευθυντικού στελέχους της εταιρίας Γουίλι Γουέλς ο οποίος δέχτηκε να στερηθεί τα 61.000 ψίχουλα σε λίρες που παίρνει το μήνα!!!
Σκουπίζω το δάκρυ που κυλά από συγκίνηση και συνεχίζω...
Η αρχική πρόταση άλλαξε, καθώς ζητούσε οι υπάλληλοι να μην πληρωθούν για ένα μήνα...Η εναλλακτική της όμως είναι πιο αλτρουιστική..Χάνεις μισθό εβδομάδας ή μήνα (επιλέγεις ΕΣΥ πόσα χρήματα θέλεις να χάσεις!) και αυτά αφαιρούνται από μισθούς των επόμενων τριών με έξι μηνών..
Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν το βάθος και την σοφία της πρότασης αυτής και φέρνουν ορισμένες αντιρρήσεις...

«Ο Γουίλι Γουώλς μπορεί να μη δουλέψει για έναν μήνα, όμως τα δικά μας στελέχη δεν μπορούν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του σωματείου της BA Unite.

«Λέμε όχι. Ένα μεγάλο όχι. Όλοι είναι επί ποδός πολέμου. Δενπρόκειται να το δεχτούμε. Θα ήθελα πολύ να πάρω ένα μήνα άδεια χωρίςαποδοχές, αλλά δεν έχω την πολυτέλεια να το κάνω» λέει εργαζόμενος στις αποσκευές της εταιρείας.

Ας δούμε όμως και το γιατί της ιστορίας....
Η κατάσταση της BA για το 2008 έχει σημειωθεί ως εξής:
-απώλειες ύψους 401 εκατομμυρίων λιρών (από τις μεγαλύτερες τα τελευταία 25 χρόνια) λόγω των λιγότερων επιβατών και των τιμών πετρελαίου..
-μέχρι τώρα οι επιβάτες έχουν μειωθεί κατά 4,3 μέσα στο 2009 ενώ οι επιβάτες που ταξιδεύουν πρώτη θέση ή bussiness class έχουν μειωθεί κατα 17,7.

Τα σχόλια δικά σας...

Ευχαριστουμε τη Nithya_Vida@hotmail.com για το αρθρο..

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute