2009-06-18

--Flight 666--



Οι Βρετανοί heavy metal θρύλοι IRON MAIDEN σε συνεργασία με τις EMI Records, Universal (USA) και Arts Alliance Media, κυκλοφορήσαν ένα θεματικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους σε cinemas σε όλο τον κόσμο στις 21 Απριλίου 2009. Με τίτλο "IRON MAIDEN: Flight 666", η ταινία ακολουθεί την μπάντα στο πρώτο σκέλος της "Somewhere Back In Time World Tour" περιοδεία τους τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2008, καθώς βίωναν την πιο φιλόδοξη και περιπετειώδη περιοδεία στην ιστορία της rock μουσικής.
Το πρόγραμμα της περιοδείας των The MAIDEN ήταν κάτι που δεν είχε επιχειρηθεί ποτέ πριν σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Περιδιαβαίνοντας την υδρόγειο, η μπάντα πέταξε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο Boeing 757, το οποίο ονομάστηκε Ed Force One, με το 60-μελές πλήρωμα τους και πάνω από 12 τόνους μουσικού και σκηνικού εξοπλισμού πάνω στο αεροπλάνο, παίζοντας 23 sold out shows σε στάδια και αρένες στην Ασία, την Αυστραλία και την Βόρεια, την Κεντρική και την Νότια Αμερική σε μόλις 45 ημέρες. Έπαιξαν σε 13 χώρες, προσγειώθηκαν επίσης στο Αζερμπαϊτζάν και Παπούα Νέα Γουινέα στην πορεία, για ανεφοδιασμό, ταξιδεύοντας 70,000 χιλιόμετρα και παίζοντας μπροστά σε σχεδόν μισό εκατομμύριο οπαδούς. Ακόμα πιο αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι ο τραγουδιστής και Κυβερνήτης Αεροσκαφών Bruce Dickinson δεν τραγούδησε μόνο σε 23 shows, αλλά κυβέρνησε και το αεροπλάνο για το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής.

Την μπάντα συνόδευσαν παντού οι βραβευμένοι δημιουργοί ντοκιμαντέρ Banger Productions από το Τορόντο του Καναδά, οι οποίοι έλαβαν παγκόσμια αναγνώριση για τις προηγούμενες ταινίες τους "Metal; A Headbanger's Journey" και πρόσφατα με το "Global Metal". Ο παραγωγός/παρουσιαστής Sam Dunn και η ομάδα του φέρνουν μία ενδόμυχη παρασκηνιακή σκοπιά αυτού του αξιοθαύμαστου ταξιδιού, με μία κοντινή ματιά στις λεπτομέρειες της επιχείρησης και ακολουθώντας την Team Maiden στο cockpit, πάνω στο αεροπλάνο και πάνω και κάτω από την σκηνή, φτάνοντας στην καρδιά αυτής της καινοτόμας παγκόσμιας περιπέτειας μίας μπάντας, η οποία πολύ σπάνια έχει αφήσει τις κάμερες να μπουν στα παρασκήνια παλαιότερα. Γυρισμένη σε High Definition, η ταινία θα προβάλλεται σε 2K digital cinemas, με εκπληκτικό 5.1 surround ήχο, η μίξη του οποίου έγινε από τον παραγωγό της μπάντας Kevin "Caveman" Shirley.

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute