2009-07-04

ΡΟΔΟΣ-Το νησί των επαναστάσεων...

Ροδος,Μαχαιρίδης,b-track,νεα,κυριλλος
Θα γράψω ένα αρθρο που επειτα απο καποιες συζητήσεις που ειχα επιβάλλεται....
Ειδα σήμερα σε τοπικές εφημερίδες των Δωδεκαννήσων πως ο κ.Μαχαιρίδης(ο νομάρχης ντε ! ! ) πραγματοπίησε καθιστική διαμαρτυρία για το νοσοκομείο της Ρόδου.Ενα σχετικά καινούριο νοσοκομείο που δυστυχώς οχι απλά υπολειτουργεί,αλλα να το πω απλά,πάει για ΦΟΥΝΤΟ.

Είδα που λέτε όλους τους κουστουμάτους επαναστάτες σε πρωτοσέλλιδα και πραγματικά αναγούλιασα με το ύφος τους και την "επανάσταση τους",ένας όμως που μου έκανε εντύπωση με την παρουσία του ήταν ο κ Κύριλλος (εκκλησιαστικός,αρχιπαπάς,δεν γνωρίζω τον επίσημο τιτλο του κυρίου).
Όταν λοιπόν ρώτησα τον συνομιλητή μου τι δουλεία είχε ο παπάς εκεί μου απάντησε "λειπει ο μάρτης απο την σαρακοστή?",ενοώντας πως οπου κάμερα και χαρά ,ο Κυριλλος πρώτος.

Και μου είπε ενα περιστατικό που συνέβη στην Ρόδο τους προηγούμενους μήνες.

Βρέθηκε ένα νεφρό για μεταμόσχευση για μία άπορη κοπέλα,την οποία ενημέρωσε ενα νοσοκομείο της Κύπρου πως όλα θα είναι δωρεάν και τα μόνα έξοδα που θα χρειαστεί να κάνει η ίδια ,θα ήταν τα αεροπορικά εισιτήρια και τα χρήματα που θα χρειαζόταν η μητέρα της για φαγητό,στέγαση κλπ.

Πήγε λοιπον με εκπρόσωπο του Νοσοκομείου και με όλες τις βεβαιώσεις πως ειναι όντως άρρωστη στον προαναφερθέντα κύριο.

Για να λάβει την απάντηση πως : Η εκκλησία έχει οικονομικά προβλήματα και δεν μπορώ να βοηθήσω........

Μάλιστα πάτερ.....μάλιστα κοσμικέ πάτερ.Την ευχή σου....Αυτή φτάνει για να φτιάξει το νεφρό της κοπέλας...Κάνε και ένα ευχέλαιο για να εχεις την συνείδηση σου καθαρή πως κάλεσες και τον "μεγάλο" να βοηθήσει και άραξε για κανά ουϊσκάκι..

Δηλαδή πάτερ η εκκλησία δεν έχει χρήματα για να βοηθήσει ένα νεφροπαθή???
Που πάνε όλες αυτές οι δωρεές ,τα χρήματα από τα κεράκια ,όλα αυτά που τα παγκάρια σας γράφουν με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα «υπερ των φτωχων»????

Γιατι να οδηγείτε Mercedes και όχι Fiat?Γιατί να είστε με χρυσούς σταυρούς και πετραχείλια?
Όταν ένας συνανθρωπός ζητάει τη βοήθεια σας,εσείς υποτιθέμενοι εκλεκτοί φιλάνθρωποι και φιλεύσπλαχνοι,τι κάνετε???

Ξέρετε κάτι? ? ? Τελικά δεν έχουν ίχνος τσιππας όλοι οι κουστουμάτοι και ρασοφόροι ήγετες του τόπου.Εχετε καταφέρει να κάνετε τον κόσμο να σιχαθεί τον τόπο του,να σιχαθεί τους θεσμούς που στην τελική ο ίδιος θεσπισε.Λυπάμαι πολύ για την κατάντια σας αλλα πιο πολλύ λυπάμαι διότι όταν όλοι εσείς θα είστε 2 μετρα κάτω απο τη γή ,αυτοί που θα είναι υποχρεωμένοι να βγάλουν το φίδι που εσείς θρέψατε απο την τρύπα ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ,τα παιδία σας.

Εχετε σαπίσει στις δερμάτινες σας καρέκλες και μαζί σαπισαν και οι αποφάσεις που παιρνετε για αυτον εδω τον τόπο.Κάθε φορά που έρχομαι πίσω στην γεννέτειρα μου,τόσο περισσότερο σας σιχαίνομαι.Μαζί με μένα και όλοι οι νέοι που βλέπουν την κατάντια της γενιάς που υιοθέτησε τον σοσιαλισμό,που υποτείθετε πάλεψε κατα της χούντας ,αλλα δυστυχως εχει γίνει καπιταλίστρια στον καναπέ με το τηλεκοντρόλ ριζωμένο στο χέρι.

Επίσης θα ήθελα να γράψω μερικά στιχάκια που ταιριάζουν γάντι στην περίπτωση....

Για τους δήθεν σοσιαλιστες που βυζαίνουν στις καρεκλάρες τους......" Ειναι λάθος τεραστιο να ξεφτιλιζεται ανελέητα κατι το οποιο υποστηρίζατε πως χρόνια αγαπάτε"

και για τους φίλους μου τους ρασοφόρους "Ω μεγάλα μαύρα ράσα ,χρυσοι σταυροι ,και πετραχείλια,Ωω στα μάτια μας τα γράσα,και οι προσευχές στα χείλια.......[...] Ωω μεγάλα μαυρα ράσα σας πληρώνουμε ολοι φέσι,τον Ιούδα τον μπαγάσα....την δουλεία άφησε στην μέση"

Με περίσια αγάπη και σεβασμό ,ζητώ τις ευλογίες σας....
Crypto..

1 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κανείς δεν βγήκε στα κανάλια να τον κάνει ρόμπα ξεκούμπωτη για το συμβάν με την κοπέλα;

Και γιατί πάει για φούντο το νοσοκομείο;Δεν έχει γιατρούς;

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute