2009-08-23

Ντροπή!!!!!!!


Φαίνεται πως δεν έχουμε βάλει μυαλό! Ούτε εμείς ούτε αυτά τα ζώα των οποίων η αναισθησία δεν έχει όρια! Όλοι αυτοί οι βολεμένοι υπουργοί και βουλευτές που αραγμένοι στην καρέκλα τους δεν ιδρώνει ούτε το αυτάκι τους για αυτά που συμβαίνουν! Περιμένουν μόνο την τελευταία στιγμή να κάνουν τους άυπνους για να δείξουν ότι συμμετέχουν!

Κουραφέξαλα!! Πού ήταν τόσο καιρό; Τι έκαναν; Το πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν γνωστό εδώ και χρόνια. Και ειδικά τα τελευτάια που είχε καεί η μισή Ελλάδα. Όλες οι υποσχέσεις περί ειδικών μέτρων, περι πρόληψης και ειδικών μονάδων έχουν πάει περίπατο.

Και τι θα πουν αύριο στον πυρόπληκτο που έχει καεί το σπίτι του; Πως έκαναν ότι μπορούσαν αλλά ο άνεμος τους τα χάλασε; Πως θα τους αποζημιώσουν για να κάνουν απο την αρχή το σπίτι τους; Πολλοί από τους παθόντες έχουν ήδη χτυπηθεί από την κρίση! Τι θα πρωτοσώσουν με την πενιχρή αποζημίωση όταν και όποτε την πάρουν; Γιατί υπάρχουν και άλλοι πυρόπληκτοι προηγούμενων ετών που ακόμα δεν έχουν πάρει δραχμή ακόμα!

Σε τί κράτος ζούμε επιτέλους; Δεν ενδιαφέρεται κανείς που καίγονται σπίτια και άνθρωποι; Πολλοί απο εμάς βέβαια ενδιαφερόμαστε και παρακολουθούμε εναγωνίως τις προσπάθειες κατάσβεσης, αλλά μετά από λίγο καιρό θα ασχοληθούμε με τα δικά μας μικροπροβλήματα και θα τα ξεχάσουμε όλα. Το ίδιο θα κάνει και η κυβέρνηση. Και θα μείνουν μόνο εκείνοι που επλήγησαν να κλαίνε τους συγγενείς τους και τη μοίρα τους χωρίς να τους δίνει κανείς σημασία. Όπως λέει και η παροιμία, "ξένος πόνος, ξένος είναι".

Ντροπη στους πολιτικούς, διπλή ντροπή και σε μας που τους ψηφίζουμε με τον σταρχιδισμό μας!

3 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Ανώνυμος είπε...

σπαραζει η καρδια μου να βλεπω τους ανθρωπους αυτους που χωρις να φταινε απο την μια μερα στην αλλη εχασαν ο,τι ειχαν και δεν ειχαν!
νιωθω ασχημα οταν κλεινω απο αγανακτηση την τηλεοραση μα οσο ο πυρινος εφιαλτης γεμιζει την οθονη του μυαλου μου νιωθω ανυμπορη να τους βοηθησω και αναρωτιεμαι αυτοι που οντως μπορουν και ειναι υπευθυνοι τι κανουν?
μου χει μεινει η εικονα μιας ηλικιωμενης γυναικας που σε μεγαλο καναλι εκλαιγε απο απογνωση,αναζητουσε ευθυνες και ελεγε χαρακτηριστικα : " το σπιτι μου καιγοταν και δεν υπηρχε ουτε ενα πυροσβεστικο οχημα ενω λιγο πιο κατω στη βιλα ενος βουλευτη υπηρχαν 4 πυροσβεστικα οχηματα που ηταν σε αναμονη" !!!
Ντροπη τους!!!
L.L.L.

Raziel είπε...

Φίλη L.L.L έχεις απόλυτο δίκιο! Δύστυχώς όμως το ξένο πόνο δύσκολα μπορούμε να τον καταλάβουμε. Γι 'αυτό και τις περισσότερες φορές αδιαφορούμε ή κάνουμε απλά τα τυπικά για να βοηθησουμε. Πλέον τα κίνιτρα της ευαισθησίας έχουν δώσει τη θέση τους στα κίνητρα του φόβου του ανωτέρου, ή της απόκτησης χρημάτων....

Ανώνυμος είπε...

ειναι σιγουρο πως "εξω απο το χορο πολλοι ξερουν να χορευουν" .. μα ξερεις τι βλεπω? μια χωρα αλαλουμ και ΜΜΕ που αναπαραγαγουν συνεχως την ιδια εικονα...
Συμβαλουν στην αμβλυνση του προβληματος χωρις μια ουσιωδη λυση που θα μπορουσε σε συνεργασια με τις τοπικες αρχες και την κρατικη μηχανη, ακομα καλυτερα, να επελθει..
ναι, μοιαζει ουτοπικο για την Ελλαδιτσα μας μα..

Ετσι, απραγοι επαναπαυομαστε στον καναπε μας αφου "δεν μας καιγεται καρφι" και γινομαστε ολο και πιο παθητικοι δεκτες σε οσα διαδραματιζονται ενω θα μπορουσαμε καλλιστα με τον ενα η τον αλλο τροπο να βοηθησουμε..ειτε οικονομικα,ειτε ψυχολογικα ειτε προσφεροντας γενικοτερα εθελοντικα ενα μερος του εαυτου μας..

L.L.L

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute