2009-08-30

Αναδιαμόρφωση για το "πόθεν έσχες" προτείνει ο Πρόεδρος της Βουλής


Το "πόθεν εσχες" (δηλ. από πού τα απέκτησες), αν και σημαντικός θεσμός της ΒΟυλής δε φαίνεται να έχει πλέον πραγματική εφαρμογή. Σκοπός του είναι να ελέγχεται ο βουλευτής για το πως αυξήθηκε η περιουσία του στη βουλευτική του θητεία, και αν χρησιμοποίησε την ιδιότητα του για τον σκοπό αυτό.

Όπως καταλαβαίνετε, αν το πόθεν έσχες καθώς και η ποινική δίωξη λειτουργούσαν σωστά, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα στον τόπο αυτό.

Ο κύριος Σιούφας λοιπόν προτείνει στην Επιτροπή ελέγχου να συμμετέχουν περισσότεροι δικαστές οι οποίοι θα είναι και η πλειοψηφία. Επίσης προτείνει οι νέοι βουλευτές να δίνουν λεπτομερή κατάσταση της περιουσίας τους εξ' αρχής ενώ θα ευθύνονται μόνο αν σκόπιμα έχουν παραλείψει να δηλώσουν ένα στοιχείο ( αυτό το τελευταίο προσέξτε το. Είναι το"παραθυράκι για να αθωωόνονται οι βουλευτές). Τέλος θα απαγορεύεται και στις συζύγους τους να μετέχουν σε οφ σοουρ εταιρίες καθώς και να αγοράζουν μετοχές.

Στις προτάσεις αυτές, άλλοι συμφωνούν, άλλοι διαφωνούν λέγοντας πως δεν είναι δυνατό να περιορίζεται η οικονομική ελευθερία, ενώ αρκετοί πιστεύουν πως τα μέτρα μπορεί να φαίνονται πιο αυστηρά αλλά δεν πετυχαίνουν τίποτα στην ουσία.

Η δικιά μου γνώμη είναι ότι μάλλον το τελευταίο ισχύει. Στην καλύτερη περίπτωση οι βουλευτές, που οι ίδιοι βγάζουν τους νόμους για να ελέγχουν τους εαυτούς τους, να δυσκολέψουν λίγο τον τρόπο που θα τρώνε, έχοντας όμως προνοήσει και τα μέσα αντιμετώπισης.
Τι το ψάχνετε! Είναι δυνατόν να αποφασίζουν οι ίδιοι οι βουλευτές σε ένα τέτοιο κράτος για το πως θα ελέγχονται και θα είμαστε και ευχαριστημένοι;; Φυσικά και όχι!

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute