2009-08-18

ΚΩΛεγια


Ξεκινούν σε 33 κολέγια οι έλεγχοι της Επιτροπής Αξιολόγησης

Σύμφωνα με το Έθνος, οι έλεγχοι θα γίνουν από την Επιτροπή Ελέγχου και Αξιολόγησης προκειμένου να δοθούν άδειες ίδρυσης σε 33 κολέγια.

Επόμενο βήμα θα είναι η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, το οποίο αφορά περίπου 25.000 παλαιούς αποφοίτους και 4.000 εν ενεργεία σπουδαστές.

"Το Βήμα" 17 Αυγούστου 2009



Υποκρισία για τους ελέγχους κολεγίων
Δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη διαφημιστική καμπάνια για ιδιωτικά κολέγια από αυτή που τους κάνει τις τελευταίες μέρες ο αστικός Τύπος, φροντίζοντας να ενημερώνει διαρκώς τους γονείς και φοιτητές - πελάτες για το κάθε βήμα της κυβέρνησης στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων αυτών των μαγαζιών. Οι κολεγιάρχες, που φιλοδοξούν να λειτουργήσουν από Σεπτέμβρη τα μαγαζιά τους με την ταμπέλα «πανεπιστήμιο» καρφωμένη στην πρόσοψή τους, φροντίζουν να κρατούν διαρκώς το θέμα στην επικαιρότητα. Είναι εκείνοι που μιλούν για τους δήθεν ελέγχους που προβλέπονται από το σχετικό περσινό νόμο προκειμένου να λάβουν άδειες ίδρυσης και λειτουργίας, θέλοντας έτσι να εμφανίσουν μια εικόνα «υψηλής ποιότητας» των σπουδών και κατ' επέκταση των πτυχίων που πουλούν. Σ' αυτό το ρυθμό παίζουν τόσο η κυβέρνηση, που θέλει να εμφανίζει την εικόνα του «αυστηρού» ελεγκτή, όσο και μερίδα των πανεπιστημιακών, που - μαζί με διάφορα ΜΜΕ - δήθεν διαμαρτύρονται για πλημμελείς ελέγχους.

"Ριζοσπάστης" 18 Αυγούστου 2009


Τελική φάση για τα κολλέγια

Μόνο και μόνο η προοπτική της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος αποτελεί «αιτία πολέμου» για πανεπιστημιακούς αλλά και φοιτητές.

Θεωρείται δεδομένο ότι η φοιτητική κοινότητα δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού νιώθει ότι με το υπό έκδοση ΠΔ θα υποβαθμιστούν τα πτυχία της. Μόλις ανοίξουν τα ανώτατα ιδρύματα, οι φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών θα σταθμίσουν τα δεδομένα και αναλόγως θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

Αλλωστε, η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι φοιτητές και πανεπιστημιακοί έχουν τη δύναμη να κερδίζουν μάχες, όπως για παράδειγμα έγινε με τους πολύμηνους αγώνες τους για τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16.

"Το Έθνος" 17 Αυγούστου 2009


Ετεροχρονίζονται οι άδειες για τα κολέγια
H προθεσμία για τη χορήγηση των αδειών λειτουργίας στα κολέγια, που θα «λύσουν» τα χέρια των ιδιοκτητών ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, λήγει στις 31 Aυγούστου. Tο υπουργείο Παιδείας, όμως, δείχνει να μη βιάζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτόπιοι έλεγχοι που θα πρέπει σύμφωνα με το νόμο να διενεργηθούν στα 33 κολέγια -στα οποία δόθηκαν προσφάτως οι άδειες ίδρυσης- θα αρχίσουν στην... εκπνοή της λήξης της προθεσμίας και συγκεκριμένα στις 20 Aυγούστου από τη Θεσσαλονίκη.

"Ημερησία" 13 Αυγούστου 2009



Παραίτηση- «κατηγορώ» για κολέγια

Ενώ το ΥΠΕΠΘ σηκώνει τα μανίκια προκειμένου να ολοκληρώσει τον έλεγχο των κολεγίων εντός της προθεσμίας της 31ης Αυγούστου, παραιτείται από την Επιτροπή Αξιολόγησης ο πρόεδρος του Νομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης -κατείχε τη μοναδική θέση ΔΕΠ- διατυπώνοντας σε επιστολή του προς τον Α. Σπηλιωτόπουλο την πεποίθηση πως «στον βωμό του χρήματος δεν επιτρέπεται να θυσιάζονται τα πάντα.

"Ελευθεροτυπία" 8 Αυγούστου 2009


0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute