2009-08-28

Εμπρός της γης οι φοβισμένοι

To αρθρο αυτό ΔΕΝ είναι δικό μου.Απλα το βρήκα στο news247 και σας το παραθέτω...

Η υπόθεση της γρίπης των χοίρων ήταν από την αρχή μια ιστορία συμφερόντων. Ξεκίνησε με τη διαμαρτυρία των χασάπηδων παγκοσμίως για την πτώση στις πωλήσεις του χοιρινού.


Έτσι, η γρίπη των χοίρων έγινε "νέα γρίπη", "γρίπη Α" και γρίπη Η1Ν1 και στη συνέχεια πήρε το δρόμο για τα ΜΜΕ και την τέχνη της τρομολαγνείας.


Πολλοί είχαν να κερδίσουν πολλά. Τα κανάλια πιασάρικο περιεχόμενο και τηλεθέαση, οι φαρμακευτικές πακτωλό χρημάτων, οι επιδημιολόγοι, λοιμωξιολόγοι και κάθε είδους –λόγοι ανέλπιστη δημοσιότητα.


Καμία σύγκριση δεν υπήρξε με τα θύματα και τα περιστατικά της εποχικής γρίπης που δεν είναι λιγότερο επικίνδυνη από τη γρίπη με τα πολλά ονόματα. Οι φωνές που συνιστούσαν ψυχραιμία πνίγηκαν και τώρα είναι πια αργά. Το ποτάμι του πανικού δεν γυρίζει πίσω.


Θα ήταν είδηση πριν λίγο καιρό αν σε κάποιο πλοίο υπήρχαν δυο κρυωμένοι; Τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο να βήχει ένας και να λιποθυμούν πέντε από το φόβο τους.


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ένας νέος ιός με εξάπλωση σε πολλές χώρες, αλλά είναι πράγματι τόσο επικίνδυνος;


Βλέπεις τα μέτρα πρόληψης και καταλαβαίνεις. Να πλένεις καλά τα χέρια σου, να μη βήχεις στα μούτρα του άλλου, να πας στο νοσοκομείο αν έχεις πυρετό που επιμένει, να ξεκουράζεσαι στο σπίτι σου για μερικές μέρες και άλλα τρομακτικά.


Με λίγα λόγια αν έχεις τσακωθεί με το νερό και το σαπούνι, αν είσαι ζώο και φταρνίζεσαι στη μούρη του άλλου και αυτός στη δική σου, αν έχεις 40 πυρετό και πας για μπάνιο στη θάλασσα ή για δουλειά τότε έχεις πιθανότητες να νοσήσεις σοβαρα.


Αν πάλι ένας άνθρωπος έχει και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, επίσης κινδυνεύει, αλλά δεν κινδυνεύει το ίδιο και από την εποχική γρίπη;


Το μεγάλο κέρδος για τις κυβερνήσεις παγκοσμίως είναι ο τρομαγμένος πολίτης. "Σώσε με καλέ μου αφέντη και όλα θα τα ξεχάσω". Δεν θέλει δικαιώματα ο φοβισμένος πολίτης, θέλει να επιζήσει. Περιμένει το εμβόλιο, κρύβεται στο σπίτι του, κοιτά με καχυποψία τον μολυσμένο διπλανό του και θα δοξάσει τον κάθε Αβραμόπουλο όταν προμηθευτεί έγκαιρα τα φάρμακά του. Πού είναι τώρα η οικονομική κρίση και οι μισθοί πείνας; Από εκεί που περιμέναμε τον δύσκολο χειμώνα με τις απολύσεις, τα κανόνια και τις αντιδράσεις, τώρα περιμένουμε το εμβόλιο.


Το νόημα το έπιασε εγκαίρως η Νέα Δημοκρατία και ετοιμάζεται πυρετωδώς να αντιμετωπίσει τον ανύπαρκτο εχθρό. Αν τα καταφέρει θα έχει πετύχει μια μεγάλη επικοινωνιακή νίκη και θα έχει κερδίσει χρόνο, αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες.


Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ που το στηρίζουν επιμένουν στο γελοίο υπονοούμενο ότι αν η εξουσία ήταν στα χέρια τους θα υπήρχε ολοκληρωμένο σχέδιο κατά του ιού, ο οποίος θα έτρεμε προφανώς τη "νέα εποχή της νέας αλλαγής" του προέδρου που αλλάζει αλυσίδα στο ποδήλατο εν κινήσει, όπως τρέμει και τα ασημένια κουταλάκια του Άνθιμου.


Έτσι, λοιπόν όλοι εμείς της γης οι φοβισμένοι προχωρούμε περιμένοντας τα εμβόλια του κέρδους. Θα υπογράψουμε και υπεύθυνη δήλωση ότι αν εμβολιαστούμε και πεθάνουμε θα φταίμε εμείς και κανένας άλλος. Αυτό ίσως είναι μια από τις λίγες αλήθειες σε τούτη την ιστορία τρόμου.

2 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λυπάμαι τα ανθρωπάκια που έχουν πιστέψει σε αυτή την ιστορία...Που τρέχουν με το παραμικρό βηχαλάκι τρομαγμένοι στους γιατρούς, που γίνονται υποχόνδριοι και ψειρίζουν τα συμπτώματα που έχουν, που ένα μικρό φτέρνισμα τους φέρνει άγχος, που βλέπουν κάποιον να βήχει μέσα στο λεωφορείο, κοντά τους, δίπλα τους, πίσω τους και τον κοιτάνε κατατρομαγμένοι λες και κρατάει όπλο....Been there, done that, αλλά τελικά δεν είναι αστείο...

Crypto είπε...

φιλε μου δεν ειναι για λυπηση...ειναι για γέλια..
Οτι και να λέμε εμείς απο δώ,ότι και να κανουμε η μεγάλη μερίδα των τηλεορασακιδων θα συνεχίσει να πιστευει το ιδιο πραγμα.Ειδικα οι ηλικιωμένοι....Πλεον θέλουν να μας φοβίσουν οπως λέει και το αρθρο και κατήντησα μόλις "κλείνω" ενα νεο άρθρο να σκεύτομαι πως ήταν προφητικη η ταινία "V for vendeta" τελικά...

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute