2009-09-12

Ανοιχτή Επιστολή στο Hellas-Orthodoxy.blogspot και σε όλους τους δήθεν αρχαιολάτρεις



Έτσι λέει η Ελληνική Ένωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Από τη μία θέλω να τους συγχαρώ από τη μία γιατί δίνουν ελπίδα και στους μετανάστες, και από την άλλη να πώ σε αυτούς που είναι υπέρ αλλά και σε αυτούς που είναι κατά:

ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;

ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν γενιέται ούτε Έλληνας ούτε Σέρβος ούτε Τούρκος. Ποιός από σας από τους Ελληνολάτρεις θα μου φέρει το γενεαλογικό του δέντρο και θα μου αποδείξει ότι είναι ανώθευτος Έλληνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα; Πως είστε τόσο σίγουροι κυριοι ότι και ο παππούς σας και ο προπάπους σας και όλοι οι κατιώντες συγγενείς σας είναι Έλληνες;

Και βέβαια ΔΕΝ μπορείτε να είστε σίγουροι. Ούτε εγω μπορώ. Ούτε κανείς μας. Αλλά σας λέω και το άλλο. Ότι ο Έλληνας δε γεννάται ως μωρό με τη διαδικασία της κύησης. Το ενάντιον, ο Έλληνας ΑΝΑγεννάται, από την ίδια του την ανθρώπινη φύση μέσω της παιδείας του. Της ειδικής αυτής παιδείας, που δεν του μαθαίνει απλά να γνωρίζει τι λέγαν οι αρχαίοι σοφοί, αλλά τους μαθαίνει να είναι σαν και αυτούς , γιατί "Έλληνες αεί παίδες". Δηλαδή να μάθει να χειρίζεται την νεωτεριστική σκέψη, που τον διώχνει από το σκοταδισμό και τον επιτάσσει τα χρησιμοποιεί τα λογικά αξιώματα, έχοντας υπ' όψι του όμως και την πιθανότητα να καταρριφθούν. Έτσι ταυτίζοντας την έννοια του Έλληνα με αυτήν του Αναγεννημένου ανθρώπου, προκύπτει εύκολα ότι ελάχιστοι από μας που φέρουμε την ελληνική ιθαγένεια έχουμε και όντως την ιδιότητα του Έλληνα, όπως την θέτω παραπάνω.

Εγώ το μόνο που βλέπω από σας, και με λειπεί αφάνταστα, είναι μία άκρατη αρχαιολατρεία, μία πίστη περί χρυσού γένουν και άλλων τέτοιον ναζιστοαηδίων. Κανένας αρχαίος Έλληνας δεν ήταν αρχαιολάτρης. Κανένας δεν έδειχνε εμμονή στα κείμενα των προγόνων του. Αυτό που έκανε όμως ήταν να χρησιμοποιεί τα κεκτημένα του τρόπου σκέψης τους για να εξελιχθεί αφ' εαυτόν.

Και να δεχθώ ότι κάτι παρόμοιο κάνενε και σεις; Μακάρι αλλά ανάθεμα και αν μισοί από τους υποστηρικτές σας έχουν διαβάσει έστω και ένα σωστό βιβλίο αρχαίου Έλληνα συγγραφέως, ανόθευτό (και όχι αυτά τα νοθευμένα με σχόλια Λιακόπουλου).

Έτσι από τα παραπάνω που σας εξέθεσα προκύπτει ότι Έλληνας δε γεννιέσαι αλλά γίνεσαι. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει Έλληνας και για να το πώ και στη γλώσσα σας φίλοι αρχαιόφιλοι " Και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντες" (= Και είναι σωστότερο να καλούνται Έλληνες αυτοί που έχουν συμμετέχουν στη δική μας παιδεία παρά στην κοινή μας φύση, Ισοκράτης). Μέσω της παιδείας λοιπόν γίνεται κανείς Έλληνας και όχι με το DNA!

Και δυστυχώς ούτε καν η σύγχρονη ελληνική παιδεία αναγάγει σε Έλληνα τον άνθρωπο, άρα είναι προνόμιο να καλούμε και μεις οι ίδιοι τους εαυτούς μας Έλληνες.

ΚΑΙ για να κλείσω θέλω να υπενθυμίσω πως ΕΛΛΗΝΑΣ δεν είναι ο διαμένων στην Ελλάδα. Έλληνας είναι αυτός που με την αγάπη του προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο. Που το μυαλό του είναι ένα τεράστιο φίλτρο και μπορεί να μαθαίνει να κρίνει και να συμπαιρένει χωρίς να υπακούει σε δημαγωγιες ή να θαυμάζει διάτοντες αστέρες. Είναι αυτός που αγαπάει την ελευθερία του λόγου και ας είναι και υπερ του εχθρού του, και αυτός που αναγάγει την δημοκρατία σε συνώνυμο της πολιτικής ζωής. Και τελικά μικρή σημασία έχει αν καλείται στο τέλος Έλληνας, Τουρκος, Κινέζος η Ιάπωνας. Αρκεί να είναι όλα αυτά μαζί. Γιατί αυτά θα αλλάξουν τον κόσμο.

Αυτά μας δίδαξαν αυτοί που ζούσαν στην αρχαία Ελλάδα, και αυτοί που τους μελέτησαν για να βγάλουν τον σκοταδισμό του Μεσαίωνα.

Ραζιήλ

2 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Ανώνυμος είπε...

μη μου πεις....ελληνας γενιεσαι και γινεσαι?Προεκλογικα μπορεί...απο την άλλη η ελληνοποιηση συνοδευεται και με βαπτισμα??Επισης με αλλαγή του επίθετου σε κατι "πιο ελληνικο βρε αδερφε"???
Μηπως να μου εξηγησει και καποιος αν ηταν χριστιανοι οι αρχαιοι??Διοτι δεν ειναι δυνατο να παραγουν μαθηματικα,φιλοσοφια,ιατρικη κλπ και να πιστευουν στο Δια,στο Χριστο,στο Μωαμεθ και στον οσιο Παταπιο.....

Obnoxious είπε...

Εγώ τους αρχαιολάγνους δεν τους κατάλαβα ποτέ...Οκ...Ίσως γεωγραφικά ζούμε στο ίδιο μέρος όπου ζούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες και μεγαλούργησαν...Τώρα όμως τι κάνουμε;Σήμερα σε σύγκριση με άλλες χώρες είμαστε αρκετά πίσω..

Καλά τα λες στην τελευταία παράγραφο Ραζιήλ.Και να προσθέσω και τα δικά μου κριτήρια..Και για μένα την πατρίδα δεν την κάνουν τα σύνορα και η γλωσσα..Για μένα συμπατριώτης είναι αυτός που σέβεται τη χώρα του, όχι όμως κάποιος που έρχεται σε ξένη χώρα και κάνει εγκληματα, μισεί τους ανθρώπους γύρω του και λειτουργεί μόνο υπέρ του εαυτού του...

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute