2009-09-16

O Πανανδρέου για τον Μπουργάς- Αλεξανδρούπολη, και η απάντηση Πούτιν!


«Η ΝΔ διαφημίζει τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη για τον οποίο παλέψαμε και εμείς, αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς. Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους σε ξηρά και θάλασσα», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σε πρόσφατη προεκλογική ομιλία στην Αλεξανδρούπολή.

Ακριβώς την επόμενη μέρα, η Ντόρα, μετά φόβου Ρωσσίας δήλωσε:«Οι τοποθετήσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκπλήσσουν και θέλω να πιστεύω ότι εντάσσονται στις ανεύθυνες υπερβολές της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με σχόλιο των Antinews για τις δηλώσεις Παπανδρέου: οταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι «η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς» τι διαφορετικό λέει από τον βοηθό υπουργό Eξωτερικών των HΠA και αρμόδιο για θέματα Ενέργειας, Μάθιου Μπράιζα που στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα επέκρινε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι ακολουθεί μια επικίνδυνη πολιτική μονοπωλιακής εξάρτησης στο θέμα των αγωγών; «Aποτελεί στρατηγικό λάθος το 80% του φυσικού αερίου της χώρας σας να προέρχεται από την Gazprom … η πρακτική αυτή πλησιάζει σε αυτό που λέμε μονοπώλιο» είχε πει τότε και συμπλήρωσε: «Αναρωτιέμαι ποια πολιτική ηγεσία δεν βλέπει ότι μια τέτοια εξάρτηση είναι επικίνδυνη».

Μήπως τελικά ο Παπανδρέου κλείνει το μάτι στις ΗΠΑ; Μήπως ο Παπανδρέου λέω εγώ, ανήκει σε αντίπαλη ιδεολογία από αυτής του Καραμανλη, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Ελλάδος; Μερικοί μάλιστα ισχυρίζονται πως όλα αυτά τα γεγονότα που οδήγησαν σε πρόωρες εκλογές καθώς και οι ίδιες οι πρόωρες εκλογές είχαν καθοδηγηθεί αποκλειστικά για να ανατραπεί το σχέδιο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη μέσω του Γιωργάκη.

Γιά να δούμε όμως τι λέει και ο Πούτιν σαν απάντηση: «Η Τουρκία θα μπορούσε να αντικαταστήσει την Ουκρανία ως το κύριο διάδρομο μεταφοράς ρωσικού φυσικού αεριου προς την Ευρώπη». Αυτό σημαίνει ότι θα εγκαταληφθεί το σχέδιο Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη και ο αγωγός θα περνά από άλλες χώρες. Και αυτό γιατί όπως δηλώνουν κύκλοι της Ρωσίας : «Η Ρωσία είναι αποφασισμένη με κάθε τρόπο να απεξαρτηθεί από τα τυχοδιωκτικά παιχνίδια κάποιων κύκλων της Δύσης στην Ουκρανία. Περίπου το 80% του εφοδιασμού με φυσικό αέριο της Ρωσίας προς την Ευρώπη περνάει από την Ουκρανία. Αφού υπάρχει η γνωστή πολιτική συμπεριφορά της Ουκρανίας στη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη λόγω των πολιτικών και οικονομικών προβλημάτων μας με το Κίεβο, η Ρωσία αναζητεί τρόπους να διαφοροποιηθούν οι διαδρομές του φυσικού αερίου. Δεν έχουμε κάνει όλο αυτό τον σχεδιασμό για να αντικατασταθεί το πρόβλημα της Ουκρανίας με ένα άλλο πρόβλημα της Ελλάδας ή της Βουλγαρίας. Αναζητούμε σοβαρές και σταθερές συμμαχίες οι οποίες να εδράζονται επάνω στην αντίληψη του αμοιβαίου οφέλους, αν όχι σε πολιτικές βάσεις».

Μάλιστα λέγεται πως τη μέρα που έκανε τη δήλωση ο Πούτιν, την ίδια μέρα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ερντογάν. Γεία σου ρε Γιωργάκη με τα ωραία σου (e- μούντζα).

Πήγή: antinews.gr
defencenet.gr



0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute