2009-10-26

"Η Ρωσία θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη για μία πολεμική σύρραξη μεγάλης κλίμακος"


"Η Ρωσία θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη για μία πολεμική σύρραξη μεγάλης κλίμακος", δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Νικολάι Πατρούτσεφ.

«Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι, αλλάζει διαρκώς η κατάσταση -και στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας μας και στον πλανήτη. Το 1993 εκτιμούσαμε ότι αποκλειόταν μία πολεμική σύρραξη στον πλανήτη. Όμως, σήμερα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μία σύρραξη μεγάλης κλίμακος», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ο Ν.Πατρούτσεφ θα έχει προετοιμάσει μέχρι την πρωτοχρονιά το πόρισμά του, το οποίο θα τεθεί υπ' όψη του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με το έως σήμερα ισχύον ρωσικό στρατιωτικό δόγμα, το τρίτο στη σειρά το οποίο παρουσιάστηκε το 2000, η Μόσχα θα «απαντήσει» με πυρηνικά όπλα, εάν υποστεί μία μείζονα «μαζική επίθεση» κατά της επικράτειάς της, ή εάν δεχθεί μία μείζονα απειλή με τα συμβατικά όπλα κατ' αυτής. Πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα να αναθεωρηθεί το δόγμα και να περιληφθεί προληπτική πυρηνική επίθεση σε περίπτωση που κριθεί αυτό απαραίτητο...

Πηγή: Defencenet.gr

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute