2009-11-16

Ημέρες Εμβολιασμών.....


Με καλή διάθεση προσέρχονται οι πολίτες στα νοσοκομεία της χώρας για να κάνουν το εμβόλιο. Αρκέτη προσέλευση δείχνουν οι εκπομπές, ενω στις κάμερες μιλάνε υπουργοί και "επίσημοι" για το πόσο ωράιο και απαραίτητο είναι το εμβόλιο.


Ο Διοικητητής του ΑΧΕΠΑ, κ Γάκης είπε για το εμβόλιο: «Οι αντιδράσεις που υπήρχαν μέχρι χθες ξεπεράστηκαν. Το καλύτερο επιχείρημα που τους έπεισε να εμβολιαστούν είναι οι πέντε διασωληνωμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μας»

Όσο αθώο και αν φαίνεται αυτό το μήνυμα, αποδεικνύει πως έπεισαν τον κόσμο να κάνει αυτό το εμβόλιο. Με τα ΜΜΕ να μιλούν για θανάτους και ασθενείς βαριά άρρωστους. Από την εμφάνιση της γρίπης έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο 7 άτομα, τα οποία στην πλειονότητα τους είχαν αναπνευστικό ή άλλου είδους σοβαρό πρόβλημα, το οποίο με τη γρίπη επιδεινώθηκε.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ. Γιατί;
«Θεωρώ ανήθικο και αντιδεοντολογικό να συστήνω στον κόσμο να κάνει το εμβόλιο τη στιγμή που δεν θα το κάνω εγώ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του. «Εκτιμώ ότι η νέα γρίπη είναι μία ήπια γρίπη, πιο ήπια από την κοινή γρίπη. Έχουμε το παράδειγμα του νοτίου ημισφαιρίου που πέρασαν τη γρίπη χωρίς εμβόλιο και χωρίς να επαληθευτεί κανένα από τα τρομολάγνα σενάρια που κυκλοφορούν. Επίσης υπάρχει μία διαδικασία «μαζικού εμβολιασμού» των πολιτών που περνούν τη νέα γρίπη χωρίς να το ξέρουν και αποκτούν ανοσία και είναι άσκοπο να εμβολιαστούν. Και τέλος, κατά τη γνώμη μου δεν έχει αξιολογηθεί επαρκώς η ασφάλεια»


Πηγή: Καθημερινή 16/11/09
European Pressphoto Agency

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute