2010-01-21

Γιατί οι ΗΠΑ στην Αιτή;



Ποια φαγούρα έχει φάει τις ΗΠΑ να στείλουν τόση ανθρωπιστική βοήθεια στην Αιτή;

Κάτι για ένα αεροπλανοφώρο γεμάτο ελικόπτερα ακούω, κάτι για ένα πλωτό νοσοκομείο (το πολεμικό "Comfort") που απέπλευσε σε χρόνο ρεκόρ ακούω, κάτι για πολλές δηλώσεις του Ομπάμα να δείξουν το ανθρωπιστικό τους πρόσωπο και οτι νοιάζονται για τους γείτονες τους ακούω...

Αφού να φανταστείτε ο αεροδιάδρομος του Πορτ-ο Πρενς είχε μπλοκάρει σε κάποια φάση λόγω του ότι ήταν όλο γεμάτο με αμερικανικά αεροπλάνα. Μετά από καποιες ώρες μετατράπηκε ολόκληρο σε ανθρωπιστική βάση των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται πως έπρεπε να δείξουν το ανθρωπιστικό τους πρόσωπο και να βοηθήσουν τους πληγέντες. Αυτοί είναι η επίσημη εκδοχή. Άλλος όμως θα πεί οτι ο Ομπάμα το έκανε γιατί ειναι και αυτός μαύρος ενώ μία άλλη καλή αιτιολογία είναι ότι οι ΗΠΑ φοβούνται μεταναστευτικά ρεύματα από την Αιτή προς τις ακτές της Φλόριδας.

Ωστόσο εμένα καμία από τις παραπάνω αιτιολογίες δεν μου φαίνεται μόνη της επαρκής. Να θυμίσουμε στο μπλογκιακό κοινό πως στο παρελθόν υπήρχαν ουκ ολίγες επεμβάσεις της Αμερικής στη χώρα αυτή, στο όνομα όμως των Ηνωμένων Εθνών για να επαναφέρουν πολιτεύματα, να καταστείλουν εμφυλίουν και να ρίξουν δικτάτορες.

Παραπάνω όμως δεν μπορώ να σας διαφωτίσω γιατι αν σας πω κάτι ψέματα θα ναι. Απλά αναμένουμε τα γεγονότα!

Πηγή: Το Βήμα
The New York Times

Δικαιώματα Φωτογραφίας: Rath Fremson/ The New York Times

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute