2009-06-23

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:Ξαναστέλνει η Ελλάδα στρατιώτες στο Αφγανιστάν


Προκλητική τουλάχιστον ειναι η απόφαση της κυβέρνησης της Νεας Δημοκρατίας την οποία βέβαια στήριξαν ΛΑΟΣ και ΠΑΣΟΚ ,να ξαναστείλει πρόσφατα στρατιωτική δύναμη 80 ατόμων στο Αφγανιστάν για να πλαισιώσουν τις δυνάμεις ΝΑΤΟ-ΗΠΑ. Βέβαια όπως είναι λογικό η είδηση δεν προβλήθηκε στα ΜΜΕ παρά σε μερικά blogs και φόρουμ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ τούλχιστον σε αυτόν τον τομέα υλοποίησε τις δεσμεύσεις της εστω και μια εβδομάδα μετα τις ευρωεκλογές οπου ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΑΝ.

Οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκης και η υπουργός εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη προβλέπουν στη συγκρότηση νέας Ελληνικής Δύναμης που θα σταθμεύει στην ιδιαίτερα επικίνδυνη επαρχία Χεράτ.
Τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ να μεταβούν στο εκπαιδευτικό κέντρο πολυεθνικών δυνάμεων στο Κιλκίς προκειμένου να εκπαιδευτούν και περι τα μέσα του επόμενου μήνα να βρίσκονται στο Αφγανιστάν.
Μέσα στη όλη βιασύνη της κυβέρνησης ξέχασαν να καλέσουν τα στελέχη που θέλουν να δηλώσουν εθελοντικά αλλα τα διέταξε.

Το Σύνταγμα παραβιάστηκε ΑΛΛΗ μια φορά απο την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού στρατού , αφού ο όρκος των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων αφορούν την Υπεράσπιση της Άμυνας της Χώρας και του ίδιου του Συντάγματος και όχι την συμμετοχή σε αποστολές εκτός ελληνικής επικράτειας.

Όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα, επικαλείται τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα, για να τους υποχρεώσει να συμμετάσχουν σε αποστολές εκτός ελληνικής επικράτειας.
Ακριβώς για αυτό το λόγο υπάρχει και η παράμετρος του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως :

Το Αφγανιστάν γίνεται ολοένα μια ζώνη εκτός ελέγχου, την οποία οι κατοχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και οι διεφθαρμένες δυνάμεις των Αφγανών συνεργατών τους ελέγχουν ελάχιστα. Οι επιθέσεις των Ταλιμπάν, που ισχυροποιούνται συνεχώς από τις πλατιές λαϊκές μάζες που πεινούν και καταπιέζονται, επεκτείνονται και γίνονται βιαιότερες, αποτελεσματικότερες.

Είναι ενδεικτικές οι ειδήσεις που κάνουν λόγο για δύο νέες ισχυρές εκρήξεις στην Πόλη Χοστ του νοτιοανατολικού Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις πολίτες και να τραυματιστούν είκοσι. Είχε προηγηθεί νωρίτερα επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Κανταχάρ, στην οποία σκοτώθηκαν τρεις Αφγανοί στρατιώτες.

Επίσης,παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις περιορισμού των πολεμικών εξοπλισμών εξαιτίας της "οικονομικής κρίσης", οι δαπάνες για τις αποστολές εκτός συνόρων αυξάνονται.

Δεν είναι μόνο το αυξημένο μισθολογικό κόστος των ελληνικών στρατευμάτων εκτός συνόρων-χωρικών υδάτων (συνυπολογίζοντας τις δύο φρεγάτες που συμμετέχουν στην Νατοϊκή και Ευρωπαϊκή αρμάδα στη Σομαλία). Το κόστος των (10) επιπλέον τεθωρακισμένων για το Αφγανιστάν υπολογίζονται στα 300000 ευρώ.

Και όλα αυτά ενώ το ελληνικό κράτος δανείζεται συνεχώς, ολοένα ακριβότερα, δεν έχει να πληρώσει αυξήσεις στους μισθούς, να καταβάλλει συντάξεις και να νοικιάσει πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Τέλος, είναι αποκαλυπτικό για τον ρόλο των Ενώσεων Αποστράτων και των Λεσχών Εφέδρων, τις γνωστές γιάφκες,ότι σε καμιά ανακοίνωση τους δεν καταδίκασαν τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, δε διαμαρτυρήθηκαν για την εμπλοκή στελεχών παρά τη θέληση τους σε πολεμικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

Για να μην μιλήσουμε για τις φυτείες οπίου στο Αφγανιστάν,οπου μετα την επέλαση των ΝΑΤΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ εχουν αυξηθεί κατα 90% και οπως ειπε και ο Προεδρος του Αφγανισταν στις 30-3-09
«Τα ναρκωτικά απειλούν τη γεωργία, την οικονομία, τον τρόπο ζωής, την πολιτιστική παράδοση της χώρας μου», είχε πει, ζητώντας έμπρακτη βοήθεια από το εξωτερικό για να τα βάλει με το θεριό του παράνομου εμπορίου ναρκωτικών που φωλιάζει παντοδύναμο στο πολύπαθο Αφγανιστάν.
Βρισκόταν τότε στο Βερολίνο, όπου αξιωματούχοι από περίπου 50 χώρες - δωρητές συζητούσαν σε μία διήμερη διάσκεψη το μέλλον του Αφγανιστάν, άμεσα συνδεδεμένο με το ύψος της ανθρωπιστικής βοήθειας που είναι διατεθειμένη να παράσχει η διεθνής κοινότητα.

ΟΠΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ,ο κ Καραμανλής αποφάσισε να στείλει έμπρακτη βοήθεια 80 στρατιωτικών και αστυνομικών της δίωξης ναρκωτικων εεεεεεε???? Σα δεν ντρεπόμαστε λέω εγω.

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute