2009-06-12

Μας βλάφτουν τελικά οι μετανάστες;

Τις προάλλες έτυχε να ακούσω τις απόψεις του κ. Μιχαλολιάκου, Προέδρου της Χρυσής Αυγής, σε μία βραδινή εκπομπή του extra 3. Το άρθρο αυτό απευθύνεται όχι μόνο στους Χρυσαυγίτες αλλά και σε όλους τους υποστηρικτές αυτού του νοσηρού εθνικισμού. Ο κύριος Μιχαλολιάκος καταφέρθηκε κατά των μεταναστώ στη χώρα μας λέγοντας πως δεν έχει τίποτα μαζί τους, κατανοεί τα ποροβλήματα τους αλλά δεν ανέχεται τις θέσεις εργασίας των Ελλήνω να τις παίρνουν μετανάστες καθώς και τα κοινωνικά προβλήματα που αυτοί φέρνουν στη χώρα μας. Ωστόσο δεν θα έλεγα ότι σε άλλα θέματα δεν είχε σωστές απόψεις, ειδικά περί ανύπαρκτου κρατικού μηχανισμού, περί ανύπαρκου κράτους δικαίου και απάθειας της Ελληνικής Αστυνομίας. Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μία σειρά.

Σίγουρα θα έχετε ξανακούσει ότι οι μετανάστες θα πρέπει να γυρίσουν πίσω στις πατριδες τους γιατί στερούν δουλειές από τους Έλληνες. Αυτό όμως έχει αποδεικτεί επιστημονικά πως δεν ισχύει. Κοινωνιολόγοι και οικονομολόγοι με σαφήνεια διατείνονται πως η εργασία των μεταναστών όχι μόνο κακό δεν κάνει αλλα ενισχύει και την πραγματική οικονομία της χώρας. Καθ' ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε και λίγο ξενόφοβοι, αν δεν υπήρχε πραγματική ανάγκη δεν θα έδιναν δουλειές σε ξένους. Γιατί όπως έχει αποδειχτεί οι μετανάστες κάνουν δουλειές που οι νεοελληνες δεν θέλουν να κάνουν. Δηλαδή εργάτες, αγρότες, οικοδόμοι, και καθαρίστριες. Έχει δει κανένας απο σας, Αλαβανό μεγαλοστέλεγχος κάποιας εταιρίας; Έχετε δει Ρώσο να δουλεύει ως δημόσιος υπάλληλος, δάσκαλος γιατρός, ή έστω φούρναρης; Και αυτό γιατί όλοι αυτοί οι ξένοι είναι οι φτηνη εργατική δύναμη για δουλειές που οι Έλληνες δεν καταδέχονται να κάνουν. Προτιμούν να μένουν μήνες άνεργοι παρά να βρούν μια χειρονακτική δουλειά.

Τώρα όσον αφορα την εγκληματικότητα, εννοείται πως οι μετανάστες φέρνουν τα κοινωνικά προβλήματα στη χώρα μας. Αλλά τα κοινωνικά προβλήματα τα είχαμε ήδη και δεν χρειάζεται να περιμένουμε τον Αλαβνό να μας τα φέρει. Το ποσοστό των μεταναστών που παραβατεί είναι σχεδόν παρόμοιο με των Ελλήνων που παραβατεί. Το οτι υπάρχουν όμως μεταναστες που εγκληματούν αυτό βεβαίως και ισχύει και προστίθεται σε αυτό των Ελλήνων. Δεν σημαίνει όμως ότι ο τρόπος για να το καταπολεμήσουμε είναι να τους διώξουμε όλους γιατί θα φύγουν και οι εργατικοί μετανάστες που είναι ένα σημαντικό εργατικό δυναμικό. Για την αντιμετώπιση των ξένων μεταναστών που παραβατούν υπάρχουν χρόνια τώρα διατάξεις στον Ποινικό Κώδικα μία εκ των οποίων είναι η απέλαση. Δεν είδα όμως να εφαρμόζεται και τόσο. Και αυτό γιατί πράγματι το κράτος αδρανεί και σε αυτό δεν φταινε οι μετανάστες.

Απτην άλλη ουτε εγώ είμαι υπέρ της λαθρομετανάστευσης. Και αυτό γιατί όσο πιό πολύ λαθρομετανάστευση υπαρχει τόσο πιο πολύ χάνεται ο ελεγχος απο το κράτος. Γιατί αυξάνεται η εκμετάλλευση, η ανασφάλεια, η παραοικονομία και φυσικά και η εγκληματικότητα. Αφου μέχρι στιγμής μας χωράει η Ελλάδα, θα μπορούσε το κράτος ως τρόπο αντιμετώπισης να επτιτρέπει με πιο απλές διαδικασιες τη μετανάστευση, να φτοντίζει για τους μετανάστες και τότε τα οφέλη είναι και οικονομικά και θα είναι και κοινωνικά εάν καταφέρουμε να μορφώσουμε τους ξένους όπως για παράδειγμα γίνεται με επιδοτούμενα προγράμματα στις Σκανδιναβικές χώρες. Το ζητούμενο δεν είναι να τους διώξουμε όλους αλλά να προσφέρουμε και να μας προσφέρουν με τρόπο που θα ωφεληθούν όλοι.
Δυστυχώς όμως στην πράξη μία τέτοια πολιτισμένη και εκτελεστικά μελετημένη κίνησ από τη χώρα μας είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού βασικά προβλήματα όπως υγεία και την παιδεία δεν έχουμε καταφέρει να λύσουμε, θα λύσουμε τα δευτερεύοντα....;

3 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Crypto είπε...

ολα καλα κ ωραια,αλλα οχι κ κυριος ο αρχιφασιστας,,,

Ανώνυμος είπε...

sumfwnw me ton crypto/.//
kurious tha mporoume n tous leme mono kai otan apo ta antera tou teleutaiou afentikou kremasoume ton teleutaio fasista/

Raziel είπε...

ωραίος συμβολισμός! Κάποτε θα γίνει και αυτό!

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute