2009-06-29

Τα κόμματα "παίζουν με τους θεσμούς"- Ντροπή

κομματα,κόμματα,εξουσία,ολοκληρωτισμός,b-track.blogspot.com

Θα έχετε ακούσει βέβαια ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης σκοπεύουν να μην ψηφίσουν τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας με σκοπό να γίνουν νωρίτερα εθνικές εκλογές. Ειδικά το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει το τελεσίγραφο πως εάν δεν γίνουν εθνικές εκλογές νωρίτερα από τις Προεδρικές, δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο Πρόεδρο.
Και αυτό γιατί σύμφωνα με το αρθρο 32 επ. του Συντάγματος εάν σε τρείς ψηφοφορίες δεν εκλεγεί Πρόεδρος, η χώρα αναγκαστικά πρέπει να προχωρήσει σε βουλευτικές εκλογές.

Αυτό είναι κάτι που προς στιγμή συμφέρει πάρα πολύ το Πασοκ, αφού μετά τα τόσα σκάνδαλα θεωρεί σιγουρη την εκλογή του στην παρούσα χρονική περίοδο. Έτσι θέτει ένα δίλλημα στην ΝΔ. Ή να προχωρήσει τώρα σε εκλογές οικειοθελώς, ή να την αναγκάσει με τον τρόπο που προαναφέραμε.

Όλοι μας θέλουμε να γλιτώσουμε από την παρουσα Κυβέρνηση, τουλάχιστον έτσι όπως έχει εξελιχθεί αλλά κατά τη γνώμη μου όχι με τέτοιο τρόπο.
Το να παίζει ένα μεγάλο κόμμα με τους θεσμούς της πατρίδος είναι κάτι πρωτοφανές, ανήκουστο και απαράδεκτο. Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει σκοπό τη διατήρηση της εθνικής ασφάλεια και της πολιτικής ισορροπίας, αφού ανάγεται σε τοποτηρητή του Έθνους. Όσο και αν είναι απαραίτητο να φύγει η παρούσα κυβέρνηση, ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα.

Και ένα πολύ κακό στοιχείο των Ελλήνων πολιτικών είναι προσπαθούν να βρουν "παραθυράκια" ακόμα και στο Σύνταγμα. Γιατί μην νομίζετε ότι και η ευχέρεια του Πρωθυπουργού να οδηγεί τη χώρα σε εκλογές όποτε θέλει είναι καλύτερη πρακτική.
Γιατί και αυτή στηρίζεται, στην ουσία, σε κατάχρηση εξουσίας που βασίζεται στο άρθρο 41παρ. 2 του Συντάγματος το οποίο προβλέπει διάλυση της Βουλής για ανάδειξη νέας όταν τίθεται θέμα εθνικης σημασίας.Βέβαια θέμα εθνικής σημασίας ποτέ δεν υφίσταται στην πραγματικότητα.

Τέτοιες πρακτικές κατάχρησης δικαιωμάτων και εξουσιών, επαναλαμβάνω είναι απαράδεκτες.
Δείχνουν ακόμα πιο χαμηλό πολιτικό ήθος ενώ γίνεται ακόμα πίο εμφανής η επιθυμία των κομμάτων για καιροσκοπική εξουσία και όχι για ομαλή πολιτική ζωή!

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute