2009-07-10

Ουμπέρτο 'Εκο--"Φταίνε οι Ιταλοί"

umberto eco,ουμπερτο εκο,b-track.blogspot.com,ουμπέρτο εκο,Ιταλία


http://b-track.blogspot.com/2009/07/in.html Ενα προχθεσινό post νομίζω που το πήρα απο το indymedia το οποιο ήταν παρα πολύ ωραίο.

Σημερα διάβασα:
«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είναι το πρόβλημα της Ιταλίας. Η ιστορία είναι γεμάτη με τυχοδιώκτες, που δεν στερούνται χαρισμάτων, έχουν μια κακή αίσθηση του κράτους, αλλά μια πολύ ανεπτυγμένη αίσθηση των δικών τους συμφερόντων, οι οποίοι θέλησαν να εγκαθιδρύσουν μια προσωπική εξουσία, παρακάμπτοντας τα κοινοβούλια, τους δικαστές και τους θεσμούς»,τα λόγια αυτα είναι του Ουμπέρτο Εκο καλώντας, παράλληλα, τους συμπατριώτες του να αντιδράσουν για να μην ξαναβρεθούν σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτήν που έζησαν υπό τον φασισμό.

Αυτα τα λόγια τα έγραψε στο εντυπο L'Espresso.
«Όταν η κοινωνία τους το επιτρέπει, γιατί να τα βάζουμε μαζί τους κι όχι με την κοινωνία που τους επέτρεψε να το πράξουν;»


Ο συγγραφέας καταγγέλλει την «άρρωστη κοινωνία» στην Ιταλία και υπερασπίζεται την ελευθερία του Τύπου, η οποία απειλείται, σύμφωνα με τον ίδιο, από νομοσχέδιο που προβλέπει πολύ βαριά πρόστιμα για τα άρθρα που αναφέρονται σε έρευνες των ανακριτικών αρχών ή σε δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Στις 'υγιείς' δημοκρατίες δεν χρειάζεται να υπερασπιστεί κανείς την ελευθερία του Τύπου επειδή κανείς δεν σκέφτεται να την περιορίσει», σημειώνει.

Παρόλα αυτά ο διάσημος συγγραφέας δηλώνε απαισιόδοξος, λέγοντας ότι μάλλον δεν θα έχει αποτελέσματα η παρέμβαση αυτή.

Για άλλη μια φορά πέσαμε μέσα σε σχολιασμό της επικαιρότητας μιας και δεν πολυασχολήθηκαν τα ΜΜΕ ,αλλα ο Ουμπέρτο Εκο είχε μάλλον αλλη γνωμη.

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute