2009-08-12

«Μην παρακολουθείτε τους πολίτες σας», λέει η Ε.Ε. στη Μ.Βρετανία....


Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κινδυνεύει να βρεθεί η Μ.Βρετανία για τη χρήση συστήματος που καταγράφει τη συμπεριφορά των πολιτών της στο Διαδίκτυο.

Η Ε.Ε. προειδοποιεί ότι οι χρήστες του Διαδικτύου θα έπρεπε να έχουν δώσει εκ των προτέρων τη ρητή συγκατάθεσή τους για την παρακαλούθηση, καταγραφή και επεξεργασία της συμπεριφορά τους online από το σύστημα Phorm που έθεσε σε δοκιμή το 2006 και το 2007 ο όμιλος BT.

Η Μ.Βρετανία έλαβε χτες, Μ.Τρίτη την πρώτη προειδοποίηση και έχει περιθώριο να απαντήσει εντός δύο μηνών -η Ε.Ε. επιτρέπει την καταγραφή στοιχείων όταν αυτή γίνεται «χωρίς πρόθεση» ή όταν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτή έγινε με τη συγκατάθεση του χρήστη.

Πάντως η ΒΤ ισχυρίζεται ότι είχε τη συγκατάθεση των χρηστών όταν επανέλαβε το πείραμά της για στοχευμένες διαφημίσεις με βάση τη συμπεριφορά του χρήστη από τον Οκτώβριο έως και το Δεκέμβριο του 2008. Υποστηρίζει δε, ότι δεν καταγράφει στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αποκαλύψουν την ταυτότητα του χρήστη και τις κινήσεις του online. Ωστόσο, παραμένει αμφιλεγόμενο τι θεωρείται προσωπικό στοιχείο και τι όχι, όπως για παράδειγμα η διεύθυνση IP: κάποιοι υποστηρίζουν ότι η διεύθυνση IP θα πρέπει να θεωρείται ως τέτοιο, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκαλύψει τη θέση του υπολογιστή του χρήστη, άλλοι πάλι όχι.

Η τεχνολογία Phorm της ομώνυμης εταιρείας σχεδιάζεται να αξιοποιηθεί από τρεις βρετανικές εταιρείες που παρέχουν ευρυζωνική πρόσβαση στο 70% των Βρετανών -BT Group PLC, Virgin Media Inc. και την TalkTalk της Carphone Warehouse Group PLC.

H Phorm εξηγεί ότι δεν καταγράφει τις διευθύνσεις IP των χρηστών που συμμετέχουν, αφού αποδίδει έναν τυχαία παραγόμενο αριθμό σε κάθε έναν και σε αυτό τον αριθμό χρεώνει όλες τις επιλογές που κάνει ο χρήστης, τις οποίες ενώ αξιοποιεί αμέσως δεν καταγράφει.

Click εδώ για να δείτε μόνοι σας......





0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute