2009-09-01

Πνευματική Χρεωκοπία


Είμαστε στην Ελλάδα του 2009. Είμαστε νεοέλληνες. Νομίζουμε ότι έχουμε απελευθερωθεί. Το παίζουμε απ'ελευθερωμένοι σε ιδέες σε αντιλήψεις, σε κοινωνικά στατους. Έχουμε facebook και κάνουμε αγορές μέσω ίντερνετ.

Νιώθουμε πλέον Ευρωπαίοι. Και χαιρόμαστε τα ζώα. Στην ουσία πραγματοποιήσαμε, υποτίθεται, αυτό που θέλαμε πάντα από το 1453. Να είμαστε μέρος του ανεπτυγμένου κόσμου. Να καθόνται οι βασιλείς μας σε τσόχινες πολυθρόνες και να αποφασίζουν και αυτοί μαζί με τους άλλους ισχυρούς το τι μέλει γενέσθαι. Πάντα κυνηγούσαμε την Μεγάλη Ελλάδα. Τώρα μας κυνηγά η Μεγάλη Μαλακία.

Θέλαμε να ξεπεράσουμε γρήγορα τα "χαμένα χρόνια" και να ανακτήσουμε αυτοκρατορίες. Και τι καταλάβαμε; Σκατά τα κάναμε. Γιατί για να κερδίσουμε και μεις ένα κομμάτι της πίτας του κόσμου, έπρεπε να κάνουμε μία δυό "χαρούλες" στους ισχυρούς. Και μετά και τρίτη και τέταρτη, ώσπου καταλήξαμε ο κλητήρας της Ευρώπης με τις μεγάλες χώρες να μας δίνουν πλέον ένα "πουρμουάρ", να τρώμε και μία σφαλιάρα και να λέμε και ευχαριστώ.

Ξυπνήστε ζώα! Αν βλέπαμε τις ζωές μας σε ταινία έτσι θα μας αποκαλούσαμε. Γιατί θα βλέπαμε, έναν ένα ξεχωριστά στο σπίτι του, ενώ έξω να μιλά για φιλελευθερισμό και υψηλές ιδεολογίες, μέσα να συζητά με τη γυναίκα του, για το πώς θα κάνει τη κομπίνα, πως θα λαδώσει τον υπάλληλο της πολεοδομίας για το αυθέραιτο κ.τ.λ.

Ο δέ γιός της οικογένειας, θα έκανε ότι διαβάζει, θα έμπαινε σε site που του κλέβουν τα όνειρα και θα εκλπήρωνε τις κοινωνικές του υποχρεώσεις μέσω Facebook γιατί λόγω χρόνου δεν προλαβαίνει να βγει από το σπίτι.

Ωραία πράματα ε;;; ΝΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ λέω εγώ. Δεν πρόκειται να πάμε μπροστά! Γιατί ότι και αν υποστηρίζουμε και σεις και γώ κατά βάθος είμαστε όλοι μέρη του συστήματος. Όχι κατά απαίτηση αλλά απο επιλογή. Διότι πως, όταν πας φοιτητής να μη σου πάρει ο μπαμπάς ένα αυτοκίνητο; Αμαρτία να νιώθεις μειονεκτηκά μπροστά στους φίλους σου! Να μην πάρεις και ενα καλό κινητο με 3G, WIFI, Nova και δεν ξέρω γώ τι άλλο;

Καθόμαστε στην καρέκλα μας, τρώμε απ' όπου έχουμε και λέμε έχει ο Θεός. Ε μάθετε ότι ο Θεός για τους βολεψάκηδες δεν έχει!

Ραζιήλ ( Raziel )

5 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Unknown είπε...

καλα ολα αυτα μα οπως ειπες ειμαστε κ εμεις μερος αυτου του συστηματος..
η μαζοποιηση μας εφαγε...
μα οπως καθε μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο ετσι και οι δυνατοι πατουν τους αδυνατους που γινονται υποχειρια τους...

Crypto είπε...

"καλα ολα αυτα μα οπως ειπες ειμαστε κ εμεις μερος αυτου του συστηματος..
η μαζοποιηση μας εφαγε...
μα οπως καθε μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο ετσι και οι δυνατοι πατουν τους αδυνατους που γινονται υποχειρια τους..."

Αράζουμε λοιπόν και τι κάνουμε???Τρώμε ποπ κορν και περιμένουμε τη σύνταξη...

Παρτε το χαμπάρι,ολοι μα ολοι ειμαστε φαγητο για τα σκουλήκια,αυτος ειναι ο κυκλος της ζωης,Carpe Diem ,αδραξε τη μέρα....Και κυριως μην αφήσεις να πεθάνεις με την απορία εαν έζησες ποτε...

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

ηξερα φιλε crypto οτι κατι τετοιο δεν θα το αφηνες ασχολιαστο! :-)
ο νομος της φυσης λεει οτι το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο... το θεμα ειναι αν εισαι το μεγαλο ψαρι ή το μικρο και αν εισαι "φυτοφαγος" ή "σαρκοφαγος" για να μην πω "παμφαγος" ετσι οπως εχουμε καταντησει!
Η συγχρονη κοινωνια εχει εξελιχθει ετσι που αν δεν προλαβαινεις την πληροφορηση και αν δεν εχεις κριτικη σκεψη σε βουλιαζει σε ενα συστημα συμφεροντων..
"δεν επελεξες εσυ αν θα εβγαινε αυτος ο νεος ιος μα καποιοι δυνατοι για να εξυπηρετησουν συμφεροντα.Το θεμα ειναι ως ατομικη μοναδα τι κανεις.Μαζοποιησε με το μεγαλυτερο μερος του κοσμου που εχει τρομοκρατηθει απο τα "αθωα" ΜΜΕ και ολους αυτους που θελουν να σε φοβησουν ή επαναστατεις?"

Crypto είπε...

Σου δίνω Ετοιμα μερικά Παλαιοτερα άρθρα μου...
Ισως να σε ενδιαφέρουν
http://b-track.blogspot.com/2009/07/blog-post_24.html

http://b-track.blogspot.com/2009/07/blog-post_26.html

http://b-track.blogspot.com/2009/07/normal-0-false-false-false.html

Enjoy ! ! !

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute