2009-09-16

Η αμοιβαία υποστήριξη Καραμανλή και Παπανδρέου.

O καιρος γαρ εγγυς που λενε και τα Λιακόπουλα...
Ο καιρος θα δείξει ποιος ειναι το παλικάρι .
Βλέποντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργου στο ANT1 ,ο Καραμανλής δείχνει την εικόνα του παλικαριού που δεν μασάει και δεν φοβάται να συγκρουστεί,να πει την αλήθεια,να πάρει ευθυνες.

Να συγκρουστεί ομως με ποιόν?Με τους πολιτες?
Διότι ο Παπανδρέου λέει πως θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα και με την κοινωνική αδικία στην μορφή που επιτρέπετε βέβαια και στα όρια που θέτει ο καπιταλισμός της Αμερικής.

Ο χρόνος θα δείξει ποιός είναι το παλικάρι.
Δυστυχώς θα δείξει ποιος ειναι το παλικάρι διότι Ενας Εκ Των Δυο θα είναι (και) ο επόμενος πρωθυπουργός μας.

Εμένα πρωσοπικά μου φαίνετε μια καλοστημένη παγίδα.Διότι σκευτείτε ,απο τη μία η κρίση να ανατρεπει το (δηθεν) πρόγραμμα του Καραμανλή και να μας οδηγεί σε πρόωρες εκλογές ,απο την άλλη ο Παπανδρέου να μας εξαγγέλει προεκλογικό πρόγραμμα εσωκλείοντας φιλολαϊκα και μέτρα που θα μας κάνουν (δήθεν) να χαμογελάσουμε και πάλι.

Δηλαδή απο την μία μας τα λένε ΜΑΥΡΑ και απο την αλλη ΑΣΠΡΑ .Στην μέση βέβαια βρισκεται ο πολίτης,ο κάθε εργαζόμενος που δέχεται τόσα χρόνια τις πολιτικές των ΔΥΟ αυτών κομμάτων μουρμουρόντας βέβαια ΑΛΛΑ ΣΙΩΠΟΝΤΑΣ όταν του δίνεται η ευκαιρία να μιλήσει ,δηλαδή μέσω της κάλπης.

Στην ουσία είναι σαν να γίνεται ένας αλληλοβομβαρδισμός αλλα με παράπλευρες απώλειες τα μυαλά μας,που ανήμπορα να ανταπεξέλθουν ελλείψη μόρφωσης,κριτικής σκέψης και με τόσα προβλήματα που ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ μας δημιουργεί θα πάμε ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στις κάλπες σαν τα πρόβατα.....

Η εκλογή ενος εκ των δύο φαντάζει δίκωπο μαχαίρι σε μένα διότι..

Απο την μία ,αν εκλεχθεί ο Καραμανλής θα έχει κάθε λόγο να εφαρμόσει τα σκλήρα ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ μετρα της Νέας Τάξης πραγμάτων και πιστευω πως θα εφαρμοστει το ρητό "δώστε μας λίγη ελευθερία με αντάλλαγμα λίγη ασφάλεια"(βλέπε Γριπη των χοιρων,τρομοκρατία κλπ) .

Ενώ απο την άλλη (Παπανδρέου),θα εφαρμοστούν αντιλαϊκα μέτρα πάλι αλλα με την κάλυψη των αρωματων και των πέπλων της "φιλολαϊκης σοσιαλιστικης (οποτε το θυμουνται το χρησιμοποιούν στο λόγο τους οι ΠΑΣΟΚΟΙ) πολιτικής",όπου κερδισμένος θα είναι λένε ο πολίτης...Αλλα ποιός πολίτης αναρωτιέμαι,ο πολίτης με το υψηλότερο η με το χαμηλότερο εισόδημα?

Και η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση φαντάζει άσχετη αλλα τελικά ειναι σχετικότατη.
"δεν έχει σημασία ποιος θα βγει κερδισμένος ΑΡΚΕΙ να βγει απο την κριση ανέπαφη η οικονομία μας" θα πεί ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

Μα για να βγεί ανέπαφη απο μία κρίση μια οικονομία μιας χώρας πρέπει να στηριχτει το ΚΕΦΑΛΑΙΟ...το κεφάλαιο δεν το έχω εγώ,εσύ και ο κάθε ένας που αυτή τη στίγμη κάθεται και σερφάρει στο διαδίκτυο...το κεφάλαιο το ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ.

Αυτος ειναι τελικά ο άξονας τον οποίο κινουνται οι εκλογές.Απλά τα μεγάλα αφεντικά ζητούν αυξηση των εσόδων και μείωση των εξόδων για μια ακόμα φορά,αλλα το ζητούν μαζικά...
Ετσι προκαλόντας την κρίση και διαμέσου αυτής διαφορα πολιτικά dominoes (βλέπε εξελίξης αγωγου φυσικου αερίου) για άλλη μια φορα θα εφαρμόσουν σκληρα μέτρα κατά του πολίτη που όμως -θα δείτε- δεν θα περικλείουν μονο οικονομικές παραμέτρους αλλα και παραμέτρους που θα αφορούν την ιδιοτικότητα του καθενα (βλέπε ΑΜΚΑ) και μέτρα κοινωνίκης καταστολής (βλέπε δηλώσεις πρωθυπουργου ,που είπε πως τον Δεκεμβρη του 08 τα έσοδα ήταν τόσο μειωμένα ωστε δημιούργησε ακομα μια τρύπα στη ελληνική οικονομία ! ,φαινομενικά ασχετο με την καταστολή αλλα σχετικο αν σκευτεις οτι θα εφαρμοσουν πολιτικη εξοδου απο οικονομικα αδιεξοδα).

Τελος πρώτου μέρους.
Στο δέυτερο μέρος θα μίλησω για τα υπόλοιπα κόμματα...

1 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Ανώνυμος είπε...

san na vgenei svsto to arthro........

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute