2009-09-10

Δε μας φτάναν όλα τα άλλα......

Ελλείψεις σε ορθοπαιδικό υλικό αναμένεται να προκύψουν από σήμερα στις μονάδες του ΕΣΥ.

Οι προμηθευτές σταματούν τις παραδόσεις υλικού στα νοσοκομεία, τα οποία δεν έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους για παραπάνω από έξι μήνες.


"Η ενέργεια αυτή αφορά το σύνολο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, με εξαίρεση τα νοσοκομεία Καστοριάς, Κω, Λέρου, «Παπαγεωργίου», «Κουτλιμπάνειο» Λάρισας και «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης.Πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν μονάδες με μεγάλη ζήτηση σε ορθοπαιδικό υλικό, όπως το ΚΑΤ, το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και το «Ασκληπιείο» της Βούλας.

Το προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προμηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) έστειλε χθες επιστολή στις διοικήσεις των νοσοκομείων και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.Με αυτή, καλεί τις διοικήσεις να εξοφλήσουν άμεσα τις υποχρεώσεις τους και να επικαιροποιούν κάθε μήνα τις εξοφλήσεις τους για το ορθοπαιδικό υλικό, αλλιώς θα διακόπτεται εκ νέου η προμήθεια.

Οι προμηθευτές καταγγέλλουν την κυβέρνηση για εμπαιγμό, καθώς επί τεσσεράμισι χρόνια έχουν μετατραπεί σε χρηματοδότες του ΕΣΥ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δώσει πρόσφατα εντολές για άμεση εξόφληση των οφειλών, τουλάχιστον των πρώτων μηνών του έτους.Ελάχιστα νοσοκομεία, ωστόσο, έχουν εξοφλήσει έστω και ένα μικρό ποσό από τις οφειλές του 2009.Στο μεταξύ το χρέος μεγαλώνει και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του χρόνου."Εφημερίδα "Το Έθνος"

Και πείτε μου εσείς. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ποιός θα πάρει χαμπάρι για το μπλόκο; Ποιό κανάλι θα το δείξει για να το μάθει ο λαός και ποιός υπουργός θα κάτσει να ασχοληθεί για το θέμα, την ώρα που πρέπει να προετοιμάσει την προεκλογική του εκστρατεία ακι ταυτόχρονα να καλύψει τα ήδη ανοιχτα σκάνδαλα; Αλλη μια εκτέλεση στα τρία μέτρα για τα ελληνικά νοσοκομεία!

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute