2009-09-30

Ταδε έφη:Αλέξης Τσίπρας

«Την Κυριακή δεν μιλάνε οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεργολάβοι, οι μεγαλοεκδότες και οι εφοπλιστές. Μιλάει ο κόσμος. Μιλούν οι εργαζόμενοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι νέοι άνθρωποι. Μιλάει ο ελληνικός λαός, που είναι έτοιμος να ανταποδώσει στην κυβέρνηση της Ν.Δ. μια βαριά, μια συντριπτική ήττα».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε φτάσει ούτε στα μισά της ομιλίας του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοτζιά, όταν καταχειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους, απαριθμώντας τους λόγους που, όπως είπε, η Ν.Δ. θα οδηγηθεί σε «βαριά ήττα». Μια ήττα «η οποία της αξίζει απολύτως». Δεν χαρίστηκε όμως στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε για τις «μεγάλες σιωπές του». Για το Ασφαλιστικό, για το αν θέλει δημόσια ή δωρεάν παιδεία, για τα stage και τις ενοικιάσεις εργαζομένων.

«Τους δοκιμάσατε»

«Το ζήτημα δεν είναι να αλλάξει το κόμμα που θα κυβερνήσει. Το ζήτημα είναι να αλλάξει η πολιτική που θα εφαρμοστεί», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, συγκρίνοντας την προεκλογική ρητορική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Οπως είπε, «τους δοκιμάσατε και τους ξέρετε». Και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουν να λεηλατούν τα δημόσια αγαθά, να συρρικνώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις. Και θα προσπαθούν να φορτώσουν τη σκληρή πραγματικότητα στη διαφθορά. Και τη διαφθορά ο ένας στον άλλον». Και ίσως για πρώτη φορά στη σύντομη προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων θύμισε την υπόθεση της Siemens. «Δεν έχουν ακόμα καταφέρει να εντοπίσουν πού στο καλό καταχωνιάστηκαν στα ταμεία τους τα χρήματα του ελληνικού λαού, με τα οποία τους λάδωσε η Siemens», είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ: «Βαδίσαμε τον δρόμο της ενότητας, έναν δρόμο με δυσκολίες. Αλλά με πίστη στη δύναμη της κοινής δράσης», είπε και συμπλήρωσε: «Αυτό το δρόμο της ενότητας θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε».

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute