2009-09-11

ΧΟΡΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Τίποτα δε φαινόταν ότι θα διαφοροποιούσε το εθιμοτυπικό για την φετινή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τίποτα, εκτός από τα τελευταία λόγια του Δ/ντή της σχολικής μονάδας που φοιτά ο γιος μου: « τη Δευτέρα, όλοι οι μαθητές θα προσέρθουν με τις τσάντες του εκτός από τα «πρωτάκια».


Η μνήμη μου κινητοποιήθηκε άμεσα και έφερε στην επιφάνεια τη διαφήμιση για τη μεγάλη προσφορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ΜΙΑ ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, με την οποία εδώ και καιρό τορπιλιζόταν η ελληνική οικογένεια.


Μα, πώς ήταν δυνατό να ξεχάσω αυτή τη «φιλάνθρωπη» πράξη! Πώς ήταν δυνατό να ξεχάσω την ύπαρξη «φιλάνθρωπων» εταιριών που διαπιστώνοντας από τη μια την ακρίβεια των σχολικών ειδών και τα υπέρογκα έξοδα των οικογενειών, και από την άλλη το χρόνιο πάγωμα των μισθών και το κύμα των απολύσεων, αποφάσισαν να προσφέρουν από το «στέρημά τους» για να ελαφρύνουν από τα βάρη τον Έλληνα και την Ελληνίδα!


-Μα που βλέπεις το κακό; θα με ρωτήσει κάποιος. Ευγενικοί χορηγοί είναι οι άνθρωποι.


Εγώ, όμως, βλέπω κακό στους χορηγούς εκείνους που χρησιμοποιούν ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό σύστημα και το μετατρέπουν σε κυψέλη μαζικής διαφήμισης με αποδέκτες τις ευαίσθητες ομάδες των μαθητών.


Εγώ, όμως, βλέπω κακό στο εκπαιδευτικό λειτουργικό μοντέλο τύπου ΗΠΑ, όπου ολόκληρες σχολικές μονάδες τίθενται υπό την αιγίδα χορηγών ή αλλιώς χρηματοδοτούνται από μεγάλα μονοπώλια που εξυπηρετούν πάμφθηνα τα συμφέροντά τους.


Γενικά, βλέπω κακό στην απροκάλυπτη Αγιοποίηση της Εκμετάλλευσης!


Ή, απλά... φοβάμαι για το μέλλον αυτής της χιλιοτυραννισμένης δημόσιας εκπαίδευσης.


O «Παρατηρώ και Προσπαθώ να μην Σκέπτομαι»

7 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Ανώνυμος είπε...

Η πολυαγαπημένη Πετρούλα το έθεσε άψογα σήμερα...
"Λένε για δωρεάν παιδεία...Και εννοούν ότι από δω και πέρα τα παιδιά θα χρειάζονται φροντιστήριο ΚΑΙ στο νηπιαγωγείο!!!"

Ανώνυμος είπε...

****(ξέχασα να πω ότι ναι μεν οι γονείς θα πληρώνουν φροντιστήρια, βοηθήματα και ότι άλλα έξοδα προκύπτουν, αλλά τουλάχιστον η τσαντούλα στα πρωτάκια είναι δώρο...μην είμαστε και πλεονέκτες...ξέρετε πόσες χρονιές μπορεί να βγάλει ένα παιδί με την ίδια τσάντα;; :ΡΡΡ

Crypto είπε...

η πετρουλα ομως ειναι ενα κλασικοτατο δειγμα του τι βγαινει απο τα σχολια μας εαν δεν αντισταθει εστω και λιγο στα μασημενα απολιθωμενα περιττωματα που του δινουν,και φυσικα δεν αναφερομαι στα φαγητα των κυλικειο !!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο θέμα αντίστασης στη γνώση Crypto...Πριν αρνηθείς κάτι πρέπει να το γνωρίσεις...Πριν όμως το γνωρίσεις πρέπει να έχεις ένα καλό κίνητρο για να το παρακολουθήσεις και φυσικά κάποιον που με προσοχή και αγάπη σε αυτό που κάνει να σε παρακολουθεί...
Λες για την Πετρούλα...Το ξέρεις όμως ότι της ζητήθηκε σε εκπομπή να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα;Προνόμιο το οποίο ελάχιστοι δημοσιογράφοι απολαμβάνουν στην αρχή της καριέρας τους..

Crypto είπε...

Η πτρουλα δεν ειναι δημοσιογραφος...Και εγω εαν παω να πω δελτιο καιρου και πεταξω εξω τον ενα και μοναδικο κοιλιακο που διαθετω ( χαχαχα) θα μου ζητηθει να σχολιασω ακομα και τον ιδιο το θεο τρομαρα Του....
Και θα ηθελα να ξεχωρισω κατι,αλλο αντισταση στη γνωση και αλλο αντισταση στην μασημενη γνωση....
Δηλαδη ποσο πρεπει να σαι μπουκωμενος για να μην μυρισεις στον αγιασμο της πρωτης σχολικης μερας τη σαπιλα αλλα να επιμενεις να μυριζεις το λιβανι??

Ανώνυμος είπε...

δε μου λέτε...ο ραδαμάνθυς που είναι χαμένος?
προεκλογικα και να μην γράψει τίποτα?

Ανώνυμος είπε...

επιδιδεται σε προεκλογικους αγωνες και φυλλάδια

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute