2009-09-22

ΠΑΣΟΚ να'ναι και ό,τι νάναι...


by @ http://kommatoskyla.blogspot.com/

Φεύγει το γαλάζιο Πασοκ και έρχεται το Πράσινο. Δε γράφω το "original" αφού πλέον δε μπορώ να βρω διαφορές μεταξύ τους. Αν μπορείτε εσείς, να μου τις πείτε να τις κάνω ανάρτηση...
Η δημοκρατία πάντως δεν κινδυνεύει όποιος και να είναι εξουσία. ΑΥΤΗ η δημοκρατία, έτσι όπως την έχουν καταντήσει, ΔΥΣΚΟΛΑ αλλάζει. ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ να αλλάξει, δεν συμφέρει στην οικονομική και πολιτική ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ να αλλάξει.
'Ολα γίνονται με ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ δημοκρατικές διαδικασίες.
Δηλαδή.
Αποφασίζει η ολιγαρχία του κάθε κόμματος ΤΙ και ΠΩΣ πρέπει να γίνει και μετά διατάζουν τους υπόλοιπους βουλευτές τους να το ψηφίσουν.
Δεν σας παραξενεύει ότι σε όλα τα νομοσχέδια 150+ άνθρωποι συμφωνούν σε όλα τα σημεία?
Ενώ τα τέσσερα άτομα μιας οικογένειας δύσκολα συμφωνούν ακόμα και στο τι χρώμα θα βαφεί ένας τοίχος?
Είπα και το τονίζω.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
Αυτή τη δημοκρατία τη καθορίζουν οι ανάγκες (μαμ, κακά και νάνι), οι απαιτήσεις(εγώ νά'μαι καλά και σταρχίδιαμ οι άλλοι) και ΠΑΝΩ απ' όλα η ΣΙΩΠΗ των ψηφοφόρων.
Πιο σωστά, μερίδα των ψηφοφόρων.
Τελευταίο, αποκρουστικό, παράδειγμα της νοοτροπίας καθυστερημένων και απολίτιστων ιθαγενών ( Ελλήνων δηλαδή) η για μια ακόμα μία φορά διανομή "χαντρών & καθρεφτών", φορητών υπολογιστών δηλαδή με τη μορφή κουπονιών σε μαθητές της Α' γυμνασίου.
Οι ενστάσεις μου.
1) δηλαδή οι περυσινοί και οι του επόμενου έτους μαθητές κατούρησαν στο πηγάδι?
2) Επειδή μεγάλο ποσοστό νέων έχουν ΗΔΗ υπολογιστή, δε θα ήταν πιο δίκαιο να υπάρχουν κάποια οικονομικά κριτήρια? Αφού λεφτά θα μοιραστούν, ας τα μοιράσουν σωστά.
3) Αντί να ξοδέψουν 68 εκατ. που θα τα πάρουν οι εισαγωγείς υπολογιστών ( έμμεση δωροδοκία? Χμμμμ) γιατί να μη γίνονταν αίθουσες υπολογιστών στα σχολεία με ελεύθερη πρόσβαση σε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές?
4) Γιατί να μη κάνει το κράτος ΜΑΖΙΚΗ αγορά υπολογιστών, όπου θα πάρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ τιμή ( ειδικά αν τα εξοπλίσει και με λειτουργικό Linux αντί των windows, όπως κάνουν οι σοβαρές χώρες Γερμανία, Ελβετία) και ακολούθως να τα μοιράζει στους μαθητές και μοιράζει κουπόνια? Πόσα κουπόνια θα "χαθούν" στη διαδρομή?

Αυτές οι πρακτικές είναι ΙΔΙΕΣ με ΟΛΕΣ τις επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης
και τότε δεκαετία του 80, όπως και σήμερα, μοιράζουν λεφτά αντί να τα επενδύουν.

Μοιράζουν χρωματιστές χάντρες και χαϊμαλιά και οι άνθρωποι νιώθουν ικανοποιημένοι με τα ψίχουλα από τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ που τους επιστρέφουν.
Οι μόνοι πραγματικά κερδισμένοι είναι οι εταιρίες πώλησης φορητών υπολογιστών
Όλοι οι υπόλοιποι, μακροπρόθεσμα είναι ΧΑΜΕΝΟΙ, για να μη πω χαμένα κορμιά...

Και όλοι εξακολουθούν να δίνουν ψάρια αντί να μάθουν στους πολίτες πως να ψαρεύουν.

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute