2009-10-18

Πρώιμη επιβεβαιωση...




Με άκρως μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά τη χθεσινή ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός απέδωσε στη Ν. Δ. την πλήρη ευθύνη του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας, υποστηρίζοντας πως «είναι η δυσκολότερη στιγμή από το 1993, όταν και πάλι μια κυβέρνηση της Ν. Δ. είχε παραδώσει την οικονομία σε ύφεση και τα δημόσια οικονομικά με τεράστιο έλλειμμα και χρέος». Ο κ. Γ. Παπανδρέου προανήγγειλε, επίσης, με έμμεσο πλην σαφή τρόπο, τη λήψη επώδυνων μέτρων, που ως φαίνεται δεν θα αφορούν μόνον τους έχοντες υψηλά εισοδήματα.

Ετσι τα περιέγραψε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Στην ανάλυση που είχαμε κάνει πριν τις εκλογές ειχαμε πει:

"Η εκλογή ενος εκ των δύο φαντάζει δίκοπο μαχαίρι σε μένα διότι..

Απο την μία ,αν εκλεγει ο Καραμανλής θα έχει κάθε λόγο να εφαρμόσει τα σκλήρα ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ μετρα της Νέας Τάξης πραγμάτων και πιστευω πως θα εφαρμοστει το ρητό "δώστε μας λίγη ελευθερία με αντάλλαγμα λίγη ασφάλεια"(βλέπε Γριπη των χοιρων,τρομοκρατία κλπ) .

Ενώ απο την άλλη (Παπανδρέου),θα εφαρμοστούν αντιλαϊκα μέτρα πάλι αλλα με την κάλυψη των αρωματων και των πέπλων της "φιλολαϊκης σοσιαλιστικης (οποτε το θυμουνται το χρησιμοποιούν στο λόγο τους οι ΠΑΣΟΚΟΙ) πολιτικής",όπου κερδισμένος θα είναι λένε ο πολίτης...Αλλα ποιός πολίτης αναρωτιέμαι,ο πολίτης με το υψηλότερο η με το χαμηλότερο εισόδημα?

Και η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση φαντάζει άσχετη αλλα τελικά ειναι σχετικότατη.
"δεν έχει σημασία ποιος θα βγει κερδισμένος ΑΡΚΕΙ να βγει απο την κριση ανέπαφη η οικονομία μας" θα πεί ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

Μα για να βγεί ανέπαφη απο μία κρίση μια οικονομία μιας χώρας πρέπει να στηριχτει το ΚΕΦΑΛΑΙΟ...το κεφάλαιο δεν το έχω εγώ,εσύ και ο κάθε ένας που αυτή τη στίγμη κάθεται και σερφάρει στο διαδίκτυο...το κεφάλαιο το ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ."


ΑΥΤΑ...άλλη μια φορά επιβεβαιωθήκαμε σε προβλέψεις μας ,βέβαια σε πρώτη φάση υπήρξε αυτη η επιβαιβαίωση.

Βλέποντας τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα κρίνουμε και ανάλογα θα διαψευστούμε ή θα επιβεβαιωθούμε πανηγυρικώς...

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute