2009-10-13

Αγανακτισμένοι οι Νιγηριανοί για την αδιαφορία της ΕΛ.ΑΣ.

Σε αναβρασμό βρίσκεται η νιγηριανή κοινότητα της Θεσσαλονίκης, μετά τον θάνατο 38χρονου μετανάστη-μέλους της που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και εξέπνευσε αβοήθητος στο οδόστρωμα.
Ο 38χρονος Βίκτορ Εντοκπάι έχασε τη ζωή του ενώ πήγαινε για δουλειά στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής και οι συμπατριώτες του, φίλοι και συγγενείς, καταγγέλλουν την αστυνομία για αδράνεια και ρατσιστική συμπεριφορά.

«Αν δεν ήμασταν Νιγηριανοί μετανάστες, ίσως η αστυνομία αντιδρούσε πιο άμεσα. Τώρα νομίζω ότι αδιαφορεί», εξήγησε χθες συντετριμμένη η μαυροφορεμένη σύζυγός του, Σάντρα, η οποία έφθασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κρατώντας στο χέρι τα τρία ανήλικα παιδιά της. «Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε τον σύζυγό μου», είπε.

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών με τη χρήση βίας απέναντι στους μετανάστες και την τιμωρία των αλληλέγγυων πολιτών με συλλήψεις. «Σε μια προσπάθεια παροχής προστασίας, στις 11/10, στην περιοχή της Καμάρας οι προστάτες των πολιτών (αφού πλέον έχουν καταργηθεί τα όργανα της τάξης) κατέληξαν να ξυλοκοπούν μετανάστες. Στις έντονες διαμαρτυρίες μιας κοπέλας για το απάνθρωπο των ενεργειών απάντησαν με την προσαγωγή της στο τμήμα Λευκού Πύργου» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute