2010-02-02

Για αρχειοθέτηση η υπόθεση Κούνεβα;


Αυτός είναι ο φόβος των συνηγόρων της Κωνσταντίνας Κούνεβα, που κάνουν δημόσια έκκληση να μήν αρχειοθετηθεί η υπόθεση, αλλά να εργαστούν σκληρότερα οι αστυνομικές αρχές και να εφαρμοστούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η δικογραφία της υπόθεσης φτάνει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ως τελειωμένη από πλευράς ανάκρισης, διότι δεν μπορούν να βρεθούν νέα στοιχεία. Την πρώτη φορά το Συμβούλιο παρέπεμψε σε περεταίρω ανάκριση, αυτή τη φορά όμως δεν γνωρίζουμε εάν θα πράξει το ιδιο.

Ασχολούμενος λίγο με την Εγκληματολογία, διαπιστώνω ότι τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει. Οι ανακριτικοί υπάλληλοι σίγουρα θα έχουν υποψίες για το ποιό κύκλωμα ευθύνεται και γιατί. Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις οργανωμένου εγκλήματος, τα συμφέροντα είναι ο μίτος της Αριάδνης και αν τον ακολουθήσεις σίγουρα θα βρεθείς στη λύση.

Τι και αν όμως τα συμφέροντα είναι τόσο μεγάλα που οι έρευνες εμποδίζονται; Κανείς δεν ξέρει.

Ο λόγος όμως που ασχολούμαστε με την υπόθεση Κούνεβα δεν είναι για να δείξουμε πως είμαστε λαϊκοί τύποι, αλλά γιατί όντως η υπόθεση χρειάζεται ξεκαθάρισμα.

Ειναι θέμα κοινωνικής τιμής. Είναι ο σκοπός να παταχθεί η μαύρη και εκμεταλλευόμενη εργασία που την υφίστανται άνθρωποι αδύναμοι που δεν μπορούν να αντιδράσουν γιατί απλά την έχουν ανάγκη. Αυτά δεν είναι κουμουνιστικά ιδεώδη. Ειναι στοιχειώδης ανθρωπιά.

Πηγή: "Το Βήμα" 02/02/10

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute