2010-02-24

O Γερμανός, ο Έλληνας και η Αφροδίτη!


Αυτή είναι η σατυρική παραλλαγή του εξωφύλου που σχεδίασε και έστειλε το press-gr στα γραφέια του ομώνυμου περιοδικού. Μία περίπου μετάφραση του με τα λίγα γερμανικά που ξέρω είναι σαν να λέμε ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ " Ο ΧΙΤΛΕΡ". Πετυχημένο δεν μπορώ να πώ! Και όπως καταλαβαίνεται είναι η ελληνική απάντηση του πραγματικού εξωφύλλου
της Αφροδίτης που μας κάνει κωλοδάχτυλο.

Το γεγονός του περιοδικού συνέπεσε και με τη χθεσινή εκπομπή του Αθέατου Κόσμου για τα χρωστούμενα της Γερμανικής Κυβέρνησης Κατοχής. Έτσι η συζύτηση κατέληξε στο ότι "Οι γερμανοί δεν δικαιούνται να μιλούν για χρέη εφόσων μας χρωστούν αστρονομικά ποσά που ουδέποτε πληρώθηκαν. Αυτή είναι η μία πλευρά.

Η άλλη πλευρά είναι οι γνωστοί άγνωστοι Ελληναράδες που ξεσηκώθηκαν υβριστικά με το γνωστό χαριτωμένο τους τρόπο.

Και η τρίτη περίπτωση είναι ,πέραν των διαφόρων ευγενώς ομιλούντων, αυτοί που χαμογελούν ευγενικά αποφεύγοντας να σχολιάσουν, όπως έκαναν μέλη της κυβέρνησης.


Τι πραγματικά αξίζει όμως απ' όλα αυτά; Ποιό είναι το νόημα μιας αφροδίτης που κάνει κωλοδάχτυλο σε σχέση με την κακή διαχείρισης των δημοσιονομικών και τις βαθειες πληγές του ναζισμου;

Όποιοι και νά ναι, πιστεύω ότι η σύνδεση δεν είναι τόσο στενή όσο φαίνεται. Υπάρχει μία γερμανία που δεν θέλει να πληρώσει τα σπασμένα της ελληνικής διαχείρισης (δεκτόν), αλλά που έχει οφειλές πολλών εκατμμυρίων εδώ και 40 χρόνια απέναντι στα θύματα και στην Πολιτεία (απαράδεκτον).
Υπάρχει επίσης ένα γερμανόφωνο περιοδικό που ιεροσυλεί εις βάρος, όχι των Ελλήνων πολιτών αλλά του πολιτισμού που έφερε στη Δύση την Αναγέννηση (απαράδεκτον) αλλά και μία Ελληνική πολιτεία που αρνείται να προβεί σε επίσημες ενέργειες αφού θα ρίσκαρε πολλά αν το έκανε (ολως δι όλου απαράδεκτον)


Αυτό που παρατηρούμε σε τελική αναλύση είναι αμφιδρομες λάθος προσεγγίσεις που προσβάλλουν κουράζουν και απογοητεύουν. Και αν έχουν δώσει οι γερμανοί αφορμές άλλες τόσες έχουμε δώσει και εμείς αφού από τη μία δεν έχουμε καταφέρει να σταθούμε στα πόδια μας ως ευρωπαίοι (και αυτά δεν ειναι λάθη των πολιτικών, είναι η λάθος νοοτροπία μας που τους ψηφίζει εδω και χρόνια) θέλωντας συνεχώς "ντάντεμα" και από την άλλη έχουμε απεκδύθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια να υπερασπιζόμαστε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Ώς γνωστό αυτό το κάνουν πλέον άλλοι γία μάς που μάλλον και ενδιαφέρονται περισσότερο.

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute