2010-02-24

Ζήτω ο Ερντογαν ο επαναστατης!!


Οχι! Ο τιτλος δεν είναι καθόλου ειρωνικός. Ο commantante Ερντογαν εχει ξεκινήσει εδώ και ένα περιπου χρόνο την επανάσταση του εναντίων του κεμαλικού κατεστημένου.

Τελευταίο δείγμα της προσπάθειας του είναι, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα το Βήμα, οτι "απείλησε" δικαστές και στρατιωτικούς πως θα προκυρήξει δημοψήφισμα στον τουρκικό λαό με θέμα να προχωρήσει σε Συνταγματική αναθεώρηση πολλά άρθρα στα οποία στηρίζεται το δίπολο εξουσίας δικαστές-στρατιωτικοί.

Το πρόβλημα δεν είναι, ούτε και για μάς ούτε και για αυτούς, καινούργιο. Όλοι γνωρίζουμε ότι στην Τουρκία μεγαλύτερη δύναμη έχει ο στρατός παρά τα κόμματα. Απ ότι φαίνεται όμως τον τελευταίο καιρό, ο κόμπος έφτασε στο χτένι όταν η κυβέρνηση πήρε πρέφα σχέδιο του στρατού για να πέσει η κυβέρνηση Εντοράν ενώ οι δικαστές, μετά τις πρώτες ανακρίσεις, βρέθηκαν να συγκαλύπτουν τους πρώτους.

Τέλος πάντων, το όλο θέμα εδώ βρίσκεται στο ότι καμιά φορά πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε και την άλλη πλευρά των πραγμάτων. Στην προκειμένη περίπτωση, στην επικράτεια της αντιπάλου χώρας γίνεται μία πραγματική επαντάσταση, ο οποία όμως αν και εναντιώνεται στην Τουρκική ευνοιοκρατεία και στρατοκρατεία ελάχιστη συμπαράσταση φαίνεται να απολαμβάνει από τους πολίτες, οι οποίοι μες τη φτώχεια τους άλλοι έννοια δεν είχαν να παρακολουθούν την μάχη στρατού - κυβέρνησης.

Πρέπει να παραδεχτούμε λοιπόν ότι ο Ερντογαν αν και πρωθπουργός, βαδίζει ξυπόλιτος στα αγκάθια που έχουν φυτρώσει στις βαθιές ρίζες του κεμαλικού κατεστημένου, και να δώσουμε την υποστήριξη μας στον πρώτο Τούρκο στην ιστορία που προσπαθεί ανέμακτα ενά καλά στηριγμένο σκιώδες καθεστώς, για όποιον λόγο και να το κάνει.


Αλληλεγγύη στον σύντροφο Ερτογάν!!!!!

1 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Ανώνυμος είπε...

ela siga ton malaka...apla prospathei na ginei ena me tin pagkosmia maza...

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute