2009-07-22

Ρωσία και e-mails,μια θυελλώδεις σχέση.

Ρωσία,Ανθρώπινα Δικαιώματα,εμαιλ,e-mail,b-track.blogspot.com,Αλεξέγεβα

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μια μέθοδος συγγραφής, αποστολής, λήψης και αποθήκευσης μηνυμάτων με χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων τηλεπικοινωνιών. Γενικά ο όρος "ηλεκτρονικό ταχυδρομείο" αναφέρεται στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Διαδικτύου που χρησιμοποιεί το Simple Mail Transfer Protocol πρωτόκολλο, σε δικτυακά συστήματα που βασίζονται σε άλλα πρωτόκολλα μεταφοράς μηνυμάτων, αλλά και σε διάφορα συστήματα μηνυμάτων σε μικρά δίκτυα, υπερυπολογιστές, κλπ που επιτρέπου στους χρήστες τους να στέλνουν μηνύματα μεταξύ τους για την υποστήριξη ομαδικής συνεργασίας. Τα συστήματα σε τοπικά δίκτυα ή σε δίκτυα intranet είναι πιθανόν να βασίζονται σε ιδιωτικά πρωτόκολλα, που υποστηρίζονται από το συγκεκριμένο σύστημα, ή να είναι τα ίδια πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται στα δημόσια δίκτυα. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χρησιμοποιείται συχνά για τη μεταφορά ανεπιθύμητων μηνυμάτων σε μεγάλο όγκο (σπάμ (spam)), αλλά υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να "φιλτράρουν" και να σταματήσουν ή να σβήσουν αυτόματα τα περισσότερα από αυτά.


Η Ρωσία ψήφισε νόμο με τον οποίο διευκολύνει τις υπηρεσίες ασφαλείας να ελέγχουν την προσωπική αλληλογραφία.

Πολιτικοί αναλυτές τον χαρακτήρισαν αντισυνταγματικό και υποστήριξαν ότι πρόκειται για ένα από τα τελευταία βήματα της Ρωσίας στην πορεία προς ένα ολοκληρωτικό κράτος.

Στις ταχυδρομικές υπηρεσίες θα τοποθετηθούν κάμερες παρακολούθησης και θα δημιουργηθούν ειδικές αίθουσες, όπου οι αρχές θα ανοίγουν την αλληλογραφία όσων θεωρούνται ύποπτοι ότι σκοπεύουν ή έχουν ήδη παραβιάσει τους νόμους.

Μήνες διαδηλώσεων λόγω της οικονομικής ύφεσης, έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στην κυβέρνηση η οποία φοβάται μαζική κοινωνική αναταραχή.


Ακόμα και το υπουργείο Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης παραδέχθηκε ότι ο νέος νόμος περιορίζει τα δικαιώματα του ατόμου με τον έλεγχο της αλληλογραφίας του καθώς επίσης των ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών επικοινωνιών του, υποστήριξε ωστόσο ότι θα εφαρμοστεί μόνο για τους υπόπτους.Δεν μας ξεκαθαρίζει όμως ποιοί είναι που θα θεωρούνατι υποπτοι...και κατα ποιανού την κρίση.

Η Λουντμίλα Αλεξέγεβα, επικεφαλής της Ομάδας Ελσίνκι, της παλαιότερης ρωσικής μη κυβερνητικής οργάνωσης, δήλωσε ότι ο νέος νόμος θα επιτρέψει στις αρχές να ελέγχουν την προσωπική αλληλογραφία χωρίς καμία τιμωρία. «Ο νόμος είναι τελείως αντισυνταγματικός και θα τον πολεμήσουμε στα δικαστήρια», τόνισε η Αλεξέγεβα.Σε ποιά δικαστηριά????Με ποιούς δικαστές????

Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία δημιούργησε ένα κέντρο ελέγχου και πρόληψης της κοινωνικής αναταραχής και τόνισε ότι παρατηρητές θα τοποθετηθούν σε διάφορες περιοχές για να αναλύσουν πληροφορίες για «κοινωνική ένταση».

Κεντρο Ελέγχου και Καταστολής των διαδηλώσεων,διαμαρτυριών και κάθε είδους κοινωνικής διαμαρτυρίας θα ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ????

πηγή¨:newsroom

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute