2009-07-18

Blogs--Τι συμβαίνει τελικά....???



Για πολύ καιρό τώρα ακούμε για τα μπλόγκς,το κλείσιμο τους,την λογοκρισία τους ή όχι,την ανωνυμία τους και μή...Τι είναι όμως αυτό που συμβαίνει ?

Πρίν λίγο καιρό αναρτήσαμε αυτό: Δυό λόγια για τη γνωμοδότηση Σανιδά

Μαθαμε πώς 250 αιτήσεις για 75 διαφορετικά blogs έχουν κατατεθεί μέσα σε δέκα ημέρες από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Google με το ερώτημα της άρσης του απορρήτου.

Η "Ημερισία" δημοσιευσε χθές : "πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του γνωμοδότηση του υπ. Εσωτερικών για την κατάθεση ν/σ που θα εξουσιοδοτεί ΕΥΠ και Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να δημιουργήσουν βάση δεδομένων μπλόγκερ, οι οποίοι σε περίπτωση παρεκτροπής θα παρακολουθούνται και θα τιμωρούνται με πρόστιμα από το ΕΣΡ".

Τι τους έχει πιάσει και έχουν κυριολεκτικά λυσσάξει με τα blogs απο τότε που έκλεισε ο ΕΤ?
Οκ..νοιώθουμε πως τα μπλογκς φταίνε για το κλεισιμο της φυλλάδας ,ΑΛΛΑ μήμπως πρέπει να κοιτάξουμε πως οι εφημερίδες κατατάσσονται πλέον στην κατηγορία του ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ και της ΕΡΕΥΝΑΣ της επικαιρότητας λόγο της καθυστέρησης που έχουν στο να αναμεταδίδουν νέα σε σχέση με το διαδίκτυο,οπου μεταδίδονται αστραπιαια...Οι εφημερίδες προτίμησαν να επιλέξουν εφήμερες λύσεις με DVD,Περιοδικά και δωροεπιταγές και σιγα σιγα έχασαν το μπαλάκι της ενημέρωσης και κατέληξαν να ετοιμάζονται ή να έχουν ήδη βάλει λουκέτο.Εμείς αν και μπλόγκ έχουμε επιλέξει τον σχολιασμό και την ερευνα της επικαιρότητας με ανάρτησεις 2-3 αρθρών ανα ημέρα ωστε να έχουμε τον χρόνο να τα "ψάξουμε" και να τα "αρθρώσουμε" ως ερασιτέχνες.Σε εμάς κάποιος ακούει την γνώμη μας,την αυστηρά προσωπική μας άποψη...Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός των blogs.

Διαβάσαμε στο apneagr πως: "
Πίσω από την επίθεση βρίσκεται εκδότης, ο οποίος θέλει αυτό το αντάλλαγμα από το πολιτικό στέλεχος, για να το στηρίξει.

Ξαναλέμε το σημαντικό: Πίσω από την επίθεση είναι η Νέα Δημοκρατία, η οποία θέλει να κλείσει τα φιλικά προς αυτή blogs ή τα ανεξάρτητα και ακομμάτιστα !!!! Δεν γίνεται για αντιπολιτευτικούς λόγους.
"

και " η Ν.Δ θέλει να κλείσει τα έγκυρα και σοβαρά blogs, όχι αυτά που της κάνουν αντιπολίτευση!!! "



«Στις 'υγιείς' δημοκρατίες δεν χρειάζεται να υπερασπιστεί κανείς την ελευθερία του Τύπου επειδή κανείς δεν σκέφτεται να την περιορίσει» Ουμπέρτο Εκο ,7/10/2009




0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute