2009-09-06

Ξαδέρφια να σου πετύχουν



Η ιστορία των δύο αυτών εξαδέλφων ξεκινά από πολύ παλιά. Για τη ακρίβεια θα λέγαμε από τη γέννηση τους. Ο Μιχάλης Λιάπης, πέντε χρόνια μεγαλύτερος από το Κώστα ήταν στο πλευρό του θείου του, Κωνσταντίνου Καραμανλή από μικρό παιδί. Επέστρεψε μαζί του από τη Γαλλία και μπήκε μαζί του στο Προεδρικό Μέγαρο το 1980 ως ειδικός συνεργάτης. Το 1985 με τις ευλογίες του θείου του μπήκε στην ενεργό πολιτική.

Τα παλιά στελέγχη της ΝΔ λένε ότι αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε την ευκαιρία να επιλέξει θα επέλεγε ως διάδοχο του το Λιάπη. Έλα όμως που έτυχε ο μικρός Κωστάκης να έχει και αυτός το επίθετο Καραμανλής! Για τι ξέρετε, πολύ δυνατό πράγμα οι συνυρμοί. Έτσι ο Κώστας κατάφερε να πάρει από τα χέρια του Λιάπη τη διαδοχή.

Στην ουσία τα δύο ξαδέρια ποτέ δεν ήταν φίλοι. Αλλά ούτε και στενοί συνεργατές. Άλλες παρέες, άλλα ενδιαφέρονται και ειδικά στην πολιτική άλλες απόψεις. Όταν ο Κώστας ήταν υποψήφιος για πρόεδρος της ΝΔ, ο Μιχάλης είχε παραταχθεί με το στρατόπεδο Σουφλιά. Κρίμα όμως που οι καιροί άλλαξαν και ο Σουφλιάς έγινε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και ο Λιάπης έμεινε πίσω.

Τώρα λοιπόν και εξ' αιτίας του σκανδάλου Siemens ο Λιάπης δεν θα είναι υποψήφιος. Όμως καραδοκεί. Τώρα που ο Καραμανλής θα φύγει από τη θέση του προέδρου, ο Λιάπης δεν θα είναι πιά ο άνθρωπος που παραμονεύει στη σκιά. Θα καραδοκεί ανοικτά για μία θέση και ποίος ξέρει....μάλλον εναντίων της Ντόρας.

Ραζιηλ

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute