2009-10-10

Το νόμπελ ειρήνης 2009 απονέμεται στον Ομπάμα!!!


Όχι, δεν είναι αστείο, δεν είναι ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, δεν είναι άλλη μια συνομοσιολογία.
Είναι ΌΝΤΩΣ αυτό που επέλεξε η πενταμελής επιτροπή νόμπελ.

Ο νέος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παίρνει το νόμπελ Ειρήνης 2009 "for his extraordinary efforts to strengthen international diplomacy and cooperation between peoples" (για τις αξιαίπενες προσπάθειες του να ενδυναμώσει τη διεθνή διπλωματία και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων).

Αυτό κι αν είναι αξιπερίεργο. Στην ουσία επειδή πάντα ο πρόεδρος της Αμερικής εκπροσωπεί τα ίδια μεγάλα συμφέροντα, στην ουσία βραβεύτηκαν τα μεγάλα συμφέροντα που βρίσκοται πίσω.

Και τί συνέπειες θα έχει άραγε αυτό το νόμπελ; Μήπως ο Ομπάμα θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι όντως αξίζει το νόμπελ και θα προσπαθήσει για την ειρήνη; Μήπως αποτελεί έστω μία καθυστέρηση για έναν επερχόμενο πόλεμο; Η είναι τελικα μια συγκαλυμμένη προσπάθεια για την αγιοποίση και τρόπον τινά "χρίσμα" του νέου προέδρου;

Κανείς δε ξέρει. Το αξιπερίεργο είναι πως στην ίδια τη σελίδα του νόμπελ, δίπλα από κάθε νομπελίστα έχει μία μικρή δημοσκόπιση που ερωτά αν όντως το πρόσωπο άξιζε το νόμπελ. Φυσικά για τον Ομπάμα, το 56% ψήφισε όχι! Αυτό είναι κάτι σπάνιο για νομπελίστα, που υποτίθεται πως είναι πρόσωπο γενικής παραδοχής όχι μόνο στην χώρα του αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο!

Για το λόγο το αληθές:
http://nobelprize.org/nobel_prizes/peace/

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute