2009-10-12

Επαναδιαπραγματεύεται η κυβέρνηση Παπανδρέου τους Αντισυνταγματικούς Νόμους!


Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης δήλωση ότι εντός ευλόγου διαστήματος θα επανεξετάσει νατισυνταγματικούς θεσμούς όπως την χρήση καμερών από την ΕΛ.ΛΑΣ, την ποινικοποίηση της κουκούλας, τις ρυθμίσης για τη συλλογή DNA καταπάτηση δικαιωμάτων μεταναστών.

Όπως δήλωσε αυτό θα γίνει με τη βοήθεια μιας ομάδας νομικών την οποία θα συστήσει με σκοπό να εντοπιστούν οι αντισυνταγματικές ρυθμίσεις και να διορθωθούν.

Όπως φαίνεται σε μένα, αυτές οι δηλώσεις δεν νομίζω να μείνουν απλά υποσχέσεις αλλά πιστεύω πως θα εφαρμοστούν. Και αυτό γιατί η κ. Συμεωνίδου, καθηγήτρια του ΑΠΘ και σύζυγος του νέου υπουργού έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά για την αντισυνταγματικότητα αυτών των νόμως και ιδίως για την ποινικοποίηση της κουκούλας η οποία είναι κατ' αυτή μία άστοχη και χωρίς αποτέλεσμα ενέργεια.

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης νέος υπουργός δημόσιας τάξης (Προστασίας του Πολίτης) δήλωσε χαρακτηριστικά πως "Αστυνομικός που αγγίζει πολίτη παράνομα, δεν έχει θέση στο σώμα", ενώ ταυτόχρονα δεσμεύτηκε να επαναφέρει το θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς. Αν εξαιρέσουμε την επέλαση στα Εξάρχεια, της οποίας το σκοπό δεν έχουμε καταλάβει, πιστεύουμε πως και ο υπουργός οδεύει σε καλό δρόμο.

Πηγές: Ελευθεροτυπία, Έθνος, Αυγή, Ημερησία

0 σχόλιασαν,σχολιάστε και εσείς !:

Δημοσίευση σχολίου

B-track.blogspot © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute